ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00 μ.μ.|Στοά Βαρβακείου Λαχαναγοράς (μεταξύ των οδών Αρμοδίου και Αριστογείτονος)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανοιχτό εργαστήριο πολιτών για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου, στο πλαίσιο του εγχειρήματος ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ, πραγματοποιείται την Τετάρτη 1η Απριλίου- τις ώρες 18.00-21.30-στη Στοά Βαρβακείου Λαχαναγοράς (μεταξύ των οδών Αρμοδίου και Αριστογείτονος).  


Στο εργαστήριο πολιτών προσκαλούνται άνθρωποι και φορείς που σχετίζονται με την πλατεία, δηλαδη κάτοικοι, εργαζόμενοι, επισκέπτες, αλλά και εκπρόσωποι των αρχών, επιστήμονες και επαγγελματίες με σχετικά γνωστικά αντικείμενα, οι οποίοι θα αναπτύξουν από κοινού ιδέες και προτάσεις για την ανάπλαση της πλατείας.

Αξιοποιώντας ζητήματα που αναδείχτηκαν και καταγράφηκαν μέσω συνεντεύξεων και ερωτηματολογίων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα επεξεργαστούν σε θεματικές ομάδες, ιδέες και λύσεις. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αποτελέσουν τη βάση για τις τελικές προτάσεις αναβίωσης της πλατείας προς αξιοποίηση από το Δήμο.

To εγχείρημα
Το ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ είναι ένα εγχείρημα έρευνας και δράσης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, καταγραφή και διάχυση μιας πρότυπης διαδικασίας συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού μέσα από διατομεακές συνέργειες και ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Το πεδίο έρευνας και δράσης είναι η πλατεία Βαρβακείου στην Αθήνα, ένας υποβαθμισμένος δημόσιος χώρος στην καρδιά της πόλης που αντικατοπτρίζει ευρύτερα αστικά και κοινωνικά ζητήματα. Eν όψει των σχεδίων του δήμου για την αναβάθμιση της πλατείας, στη διαδικασία εμπλέκονται ενεργά δημοτικές υπηρεσίες, ενώ αναπτύσσεται ένα ανοιχτό εγχειρίδιο για την εφαρμογή αντίστοιχων συμμετοχικών διαδικασιών σε άλλα έργα αστικής αναγέννησης.

Το ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων και αποτελεί την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο Actors of Urban Change  που παρέχει τεχνογνωσία για συμμετοχικές δράσεις αστικής αναγέννησης και  υποστηρίζεται από το ίδρυμα Robert Bosch και τον οργανισμό MitOst. Τα εργαστήρια πολιτών ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ εντάσσονται στις δράσεις της Πλατφόρμας Πολιτικής Καινοτομίας που αναπτύσσουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Culture Polis, Place Identity και Scify. Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: