ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝΔευτέρα 9 Μαρτίου 2015 & Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 μ.μ.|Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων & Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων (αντίστοιχα)


ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 5μ.μ. και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων τη Δευτέρα 16 Μαρτίου την ίδια ώρα, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων της πόλης. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο προσφοράς, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Συμμετέχοντας δωρεάν στο σεμινάριο, οι πολίτες μπορούν να μάθουν πως πρέπει να αντιδράσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πως να αντιμετωπίσουν την εκάστοτε δυσμενή κατάσταση με όπλο τους τη σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων είναι μία μη κερδοσκοπική - μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους πιστοποιημένους διασώστες, καθώς και από ευαισθητοποιημένους ειδικούς και εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Α’ Βοηθειών, απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών, κ.α.
Σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, κ.α.), στην έρευνα και διάσωση ατόμων από ατυχήματα (αεροπορικά, ναυτικά, ορειβατικά, κ.α.) και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της επιλογής τους και στο τηλ. 6957829006.
Διευθύνσεις Πολιτιστικών Κέντρων
Π. Κ. Κ. Πετραλώνων: Αθηνοδώρου 61, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3422642