ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ''ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ'' ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αφίσα
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ.|Αίθουσα Ανδρόγεω, Δήμος Ηρακλείου


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 19:00 μ.μ., στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καινούργιας αποστολής προς τη Γάζα.

Στην εκδήλωση:
  • Θα προβληθεί (με ελληνικούς υπότιτλους), η πρώτη παλαιστινιακή ταινία που προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ, ‘’5 ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ’’ σε σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Εμάντ Μπουρνάτ και του Ισραηλινού Γκαή Νταβίντι.
  • Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον προσκεκλημένο σκηνοθέτη της ταινίας Εμάντ Μπουρνάτ, που έχει έρθει από την Δυτική Όχθη.
  • Η εκδήλωση θα κλείσει με ενημέρωση, από μέλος της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, για την καινούργια αποστολή στη Γάζα.
Το ντοκιμαντέρ 5 ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, και είναι η πρώτη παλαιστινιακή ταινία που ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2013. Υπάρχουν πέντε κάμερες, κάθε μια με τη δική της ιστορία. Τα πλάνα της κάμερας μαζί με την  αφήγηση του Εμάντ Μπουρνάτ, απλή, προσωπική, άμεση και αβέβαιη, σαν τη ζωή του, καταγράφουν τα γεγονότα από το 2005 μέχρι το 2009. Δομημένη γύρω από τη βίαιη καταστροφή της κάθε μιας από τις κάμερες, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία μιας οικογένειας σε διάστημα πέντε ετών μέσα στις συγκρούσεις στο χωριό που ζει. Καθώς τα χρόνια περνούν μπροστά από την κάμερα, βλέπουμε τον Τζιμπρίλ να μετατρέπεται από ένα νεογέννητο μωρό σε ένα νεαρό αγόρι που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του να ξεδιπλώνεται με την ιδιαίτερη αντίληψη που μόνο τα παιδιά διαθέτουν. Ο Μπουρνάτ παρακολουθεί πίσω από τον φακό, τις ελιές να ξεριζώνονται, ένα τείχος να υψώνεται, τους αγώνες και την αντίσταση των κατοίκων να εντείνονται και τις ζωές να χάνονται.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  "ΈΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"
-Λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης της αποστολής προς τη Γάζα: Εθνική Τράπεζα 116/772732-18 ή IBAN: GR 8101101160000011677273218 SWIFT (BIC) ETHNGRAA ή μέσω Paypal στο www.shiptogaza.gr
-Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.shiptogaza.gr
-Επικοινωνία στο Ηράκλειο: τηλ: 6978512779/6974626715 και email: stelprati@windowslive.com