ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Σ.Κ.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ.|Πλατεία Συντάγματος
 
Στα πλαίσια του βιωματικού μήνα δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία του Δήμου Αθηναίων, με φορέα υλοποίησης τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους σας περιμένουμε στις βιωματικές προσομοιώσεις κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.


Στόχος της Δράσης στους Δρόμους είναι να μπουν όλοι στη διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας.


Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας: άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία.

-Δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας: οι συμμετέχοντες βιώνουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κτλ). Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.


Με την ευγενική υποστήριξη των :

• Όμιλος ΟΤΕ

• ΕΤΑΙΡΕΙΑ WHEEL

• ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε.