ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ", ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015
Ώρα:18.00-21.00
 Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινά το αφιέρωμά της στο Διεθνές Έτος Φωτός με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους! 

Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και θα φωτογραφηθούν με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός!


18:00, 19:00 και 20:00
 Διαδραστικό Παιχνίδι: «Το παιχνίδι του φωτός»
Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φως και εξοικειώνονται με τον τρόπο διάδοσής του. Ποια πορεία ακολουθεί το φως; Τι θα μπορούσε να την αλλάξει; Οι επισκέπτες παίρνουν θέσεις στο ταμπλό, μαθαίνουν να κινούνται όπως μία φωτεινή ακτίνα και το παιχνίδι ξεκινά! 18:30, 19:30 και 20:30
 Επίδειξη πειραμάτων «Επιστήμη… στο φως!»
Αυτή τη φορά η ομάδα των πειραμάτων θα σας αλλάξει τα φώτα! Λέιζερ, πρίσματα και φακοί είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά του φωτός. «Χημικές» και «ηλεκτρομαγνητικές» εκπλήξεις κλέβουν την παράσταση!18:00 έως 21:00 
Διαδραστικό Έκθεμα:Οι πολύχρωμες σκιές σου!
Η Διαδραστική Έκθεση παρουσιάζει το νέο της έκθεμα με τίτλο «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση και αναμνηστικές φωτογραφίες!
 18:00 έως 21:00
 Φωτογραφίες: Γιορτάζοντας το Διεθνές Έτος Φωτός!
Ειδικά για την εκδήλωση, η Διαδραστική Έκθεση σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες για το έτος φωτός. Για τις φωτογραφίες αυτές συνδυάζουμε μεγάλο χρόνο έκθεσης του αισθητήρα στο φως και ένα μηχανικό στροβοσκόπιο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
18:00 έως 21:00
 Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»
Σε αυτήν την ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας!


Η Διαδραστική Έκθεση χαρίζει στους μικρούς επισκέπτες της (από 8 έως 12 ετών) βιβλιαράκι αφιερωμένο στο φως! Με αυτό μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;».
Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά. 
Φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας Ίδρυμα Ευγενίδου