ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
Ώρα:16.00-17.30
Σκοπός του σεμιναρίου η ενημέρωση και η στήριξη γονέων, καθώς και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να χτίσουν μια στενή σχέση με γονείς μαθητών ή είναι οι ίδιοι γονείς, σε θέματα που αφορούν:

  • την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου
  •  
  • τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους 
  •  
  • τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο

 Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» με ομιλία της Επιστημονικής Υπεύθυνης Ά. Τσίτσικα. Ο Ά. Λούβρης, ενεργό μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιμελητής του κόμβου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) θα μιλήσει για την "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μία υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ως εργαλείο δια βίου μάθησης". Τέλος, ο Γ. Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το πως χειριζόμαστε τα θέματα των ορίων στη χρήση του διαδικτύου και θέματα σχετικά με το δικαίωμα του ιδιωτικού χώρου των παιδιών.