ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ''ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ''Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού (χημειοθεραπεία / ακτινοθεραπεία).

Με τι βρίσκονται αντιμέτωπες οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία;
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυσιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα. Οι παρενέργειες επιφέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή της γυναίκα, καθώς επηρρεάζουν την εικόνα σώματος και εαυτού, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποιήθησης και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα ζωής τους.

Με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θέλουμε να βοηθήσουμε τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την εικόνα εαυτού τους! Μια γυναίκα συμμετέχοντας στα σεμινάρια θα διδαχθεί τρόπους και τεχνικές, για να διαχειριστεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες θα νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους και θα μπορούν ευκολότερα να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζονται να απομονωθούν.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια:
2/3
Περιποίηση δέρματος κατά τη διάρκεια των θεραπειών.
9/3
Συμβουλές μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των θεραπειών.
16/3
Φροντίδα νυχιών κατά τη διάρκεια των θεραπειών και τρόποι διαχείρισης της αλωπεκίας.
30/3
Βιωματικό εργαστήριο με θέμα "Δεν αλλάζω εγώ".
Πληροφορίες:
ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση!
Που: Στα γραφεία του Συλλόγου "Αλμα Ζωής", Αριστοτέλους 79-81, στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 5:30μ.μ., κάθε ημέρας.
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας στα τηλέφωνα 210 4180006 και 210 8815444.

Με την ευγενική χορηγία:

H La Roche-Posay βοηθά στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούν οι θεραπείες για τον καρκίνο στο δέρμα.

Η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και οι στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σημαντικής μερίδας ασθενών και αυξάνουν την πιθανότητα μη συμμόρφωσης με την θεραπεία τους αφού οδηγούν σε αντιδράσεις του δέρματος και σε κάποιες περιπτώσεις σε αυξημένη φωτοευαισθησία. Είναι σημαντικό λοιπόν παράλληλα με την αγωγή να υπάρχει και η κατάλληλη δερματολογική φροντίδα.

Η La Roche-Posay είναι η μάρκα που συστήνουν πάνω από 25.000 δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της έχουν σαν βάση το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay γνωστό για την αντιοξειδωτική και καταπραϋντική δράση του. Στην πόλη της La Roche-Posay, βρίσκεται το Ιαματικό Κέντρο της La Roche - Posay που από το 2009, έχει υποδεχτεί πάνω από 5.500 ασθενείς με καρκίνο προσφέροντάς τους δερματολογικές θεραπείες που συνδέονται με την αντιμετώπιση παρενεργειών από τις θεραπείες κατά του καρκίνου. Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, οι δερματολογικές θεραπείες του Ιαματικού Κέντρου της La Roche - Posay επαναφέρουν την αίσθηση άνεσης, καταπράϋνσης και ευκινησίας, μα κυρίως ενισχύουν την αυτοπεποίηθηση των ασθενών στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο.

Τα προϊόντα της La Roche-Posay προσφέρουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούν οι θεραπείες για τον καρκίνο στο δέρμα, ενώ ακολουθούν ένα αυστηρό διάγραμμα σύνθεσης το οποίο εξασφαλίζει κλινικά τεκμηριωμένη ανοχή ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.
-----------------------------------------------------------
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" διοργανώνει ένα κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, στα πλαίσια της δράσης "Αγωνίζομαι - Δράση ενημέρωσης για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού".


Πρόγραμμα Σεμιναρίων:
7/3
Νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού και συμμετοχή σε κλινικές μελέτες.

14/3
Διαχείριση των δύσφορων συναισθημάτων.

21/3
Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού και διαχείριση των ανεπιθύμητων ενεργειών.

28/3Οι ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται δίπλα στη γυναίκα με προχωρημένο καρκίνο του μαστού.


Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία του Συλλόγου, τηλέφωνο 210 8815444 (εσωτ. 13) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστοτέλους 79-81, 10434 Αθήνα, στον 2ο όροφο και ώρα 10:00-12:00.Με την ευγενική υποστήριξη με τη μορφή δωρεάς:
- See more at: http://www.almazois.gr/gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=656&Itemid=60#sthash.mJwjlv9a.dpufΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" διοργανώνει ένα κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, στα πλαίσια της δράσης "Αγωνίζομαι - Δράση ενημέρωσης για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού".


Πρόγραμμα Σεμιναρίων:
7/3
Νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού και συμμετοχή σε κλινικές μελέτες.

14/3
Διαχείριση των δύσφορων συναισθημάτων.

21/3
Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού και διαχείριση των ανεπιθύμητων ενεργειών.

28/3
Οι ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται δίπλα στη γυναίκα με προχωρημένο καρκίνο του μαστού.Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία του Συλλόγου, τηλέφωνο 210 8815444 (εσωτ. 13) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστοτέλους 79-81, 10434 Αθήνα, στον 2ο όροφο και ώρα 10:00-12:00.

Με την ευγενική υποστήριξη με τη μορφή δωρεάς:
NOVARTIS ONCOLOGY