ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

6η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως τις 6 Μαρτίου 2015

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015-Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ.|Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ|ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ 

Στις 7 και 8 Μαρτίου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, την 6η κατά σειρά διημερίδα με τίτλο:

«Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη»

Η διημερίδα πραγματοποιείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114 στο Περιστέρι, και αντικείμενό της αποτελεί η εισαγωγή, χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 211-5002300. 


Που απευθύνεται
Η διημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε καθηγητές και φοιτητές κολεγίων-επαγγελματικών σχολών, σε γονείς και τέλος σε εκπροσώπους Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών.

Στόχοι διημερίδας
1.Να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
2.Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Κεντρικές Παρουσιάσεις
Το Σάββατο 7 Μαρτίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης», 4 κεντρικές παρουσιάσεις με τους ακόλουθους τίτλους:
•Α' Παρουσίαση: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ως τεχνολογία αιχμής στην Παιδεία
Ομιλητής: Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
•Β' Παρουσίαση: Μια καινοτόμος πρόταση για την εξάσκηση της προσοχής των παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας
Ομιλητής: Χρήστος Σκαλούμπακας, Ειδικός Παιδαγωγός M.Ed - Β' Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
•Γ' Παρουσίαση: To eTwinning ως μέσο ανάπτυξης των δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών
Ομιλήτρια Α: Ειρήνη Πατεράκη, Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning – Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ομιλητής Β: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning – Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
•Δ' Παρουσίαση: Προσεγγίσεις για τη χρήση των tablet στη διδασκαλία: το παράδειγμα των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Ομιλητής: Δρ Βασίλειος Βαρβαρήγος, Καθηγητής Βιολογίας - Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου