ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

  02 - 04 Απριλίου 2015
 Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, θα διεξαχθεί παράλληλα σε πολλές πόλεις της χώρας: Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα και στα Χανιά


 Την Παρασκευή 3 Απριλίου (ώρα 12.30 μμ) θα υπάρξει και διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Φεστιβάλ είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Μπορούν να συμπεριληφθούν και έργα που δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

 Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Μπορεί να λάβει μέρος κάθε σχολείο από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα της περιοχής όπου βρίσκεται (η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής).

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).



 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα έργα δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Επίσης, γίνονται δεκτά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ.ά) ή σε κάποιο διαθεματικό / διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας του μαθήματος της Πληροφορικής με άλλα μαθήματα.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.

Επιπλέον προϋποθέσεις: 
(α) Σύντομη παρουσίαση (μέχρι 8 λεπτά) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο. 

(β) Παρουσία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο χώρο της Έκθεσης για διάστημα 2-3 ωρών ώστε να προβάλλουν, να εκθέτουν και να επικοινωνούν το έργο τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ 

(γ) Υπολογιστής του σχολείου όπου θα είναι εγκατεστημένο το ψηφιακό έργο. 

(δ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για το έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. 
Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα της έδρας τους, με την επισήμανση ότι η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή!