ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

14ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015-Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 μ.μ.|Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, Χανιά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

27 & 28 Μάρτη
Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΗ

18:00 Συζήτηση με θέμα: "Η νεολαία μπροστά στην ανεργία και την επισφαλή εργασία. Ποια θα είναι η απάντηση της γενιάς μας;"

Ομιλητές:
Δημήτρης Βογιατζίδης - εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της πρωτοβουλίας attack στην ανεργία και την επισφάλεια
Κώστας Πετούσης - εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα
Τσίτσος Τάκης - δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21:00 Συναυλία

NIGHTSTALKER
Fejot
RUN for the RANDOM
SNAP

-----------------------------------------------------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΗ

18:00 Συζήτηση με θέμα: "Το δημόσιο χρέος και οι επιπτώσεις του στις ζωές μας. Διαγραφή του χρέους: Ο άλλος δρόμος πέραν της διαπραγμάτευσης."

Ομιλητές:
Βατικιώτης Λεωνίδας - οικονομολόγος, δημοσιογράφος
Σαραφιανός Δημήτρης- δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τουλιάτος Χρήστος - οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

21:00 Συναυλία

WEDDING SINGERS
PIT
Ταφ Λάθος

στο χώρο θα λειτουργούν:
θεματικά περίπτερα | βιβλιοπωλείο | κυλικείο
Η είσοδος είναι δωρεάν

-----------------------------------------------------------------------------

Η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει για 14η φορά το Αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όλα αυτά τα χρόνια μέσω αυτού του πολιτικού φεστιβάλ παίρνουμε θέση πάνω σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στην Ελλάδα του 2015 ζουν 2.500.000 συμπολίτες μας κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία φτάνει το 1.500.000 και η νεολαία καλείται να διαλέξει μεταξύ της μετανάστευσης ή της επισφαλούς εργασίας(voucher,προγράμματα ΕΣΠΑ,4ωρη εργασία). Ο κύριος υπεύθυνος για το σύγχρονο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, δεν είναι άλλος από την Ε.Ε., η οποία μέσα από ένα σωρό μέτρων και κατευθύνσεων καταλύει την δημοκρατία, εντείνει τον φασισμό, εξαθλιώνει τις σπουδές μας και τη δημόσια υγεία και φέρνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτή η πολιτική της Ε.Ε. σε συνδυασμό με όλες τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου που εξαθλιώνουν τον κόσμο της εργασίας, αποτελούν τον σύγχρονο πόλεμο στον οποίο η γενιά μας καλείται να πάρει θέση. Αποτελεί χρέος μας να μην καταδεχτούμε να σκύψουμε το κεφάλι και να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει τις ζωές μας και μας αναγκάζει να μεταναστεύσουμε ή να δουλεύουμε στην χώρα μας για εξευτελιστικούς μισθούς. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή θα δοθεί μέσα από ανυποχώρητους αγώνες, οι οποίοι δεν θα συμβιβάζονται διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Κομμάτι αυτών των αγώνων αποτελούν και όλες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων την προηγούμενη περίοδο. Ηρωικοί αγώνες όπως αυτοί των καθαριστριών και των γιατρών, αλλά και το μαθητικό κίνημα με τις καταλήψεις ενάντια στο νέο λύκειο έδειξαν ό,τι υπάρχει ένας άλλος δρόμος διεκδίκησης. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος σε συνδυασμό με την κίνηση μεγάλων κομματιών κόσμου να ξαναγεμίσουν τις πλατείες μέσα από νέες διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από τα ευρωπαϊκά επιτελεία, ξαναδίνουν την ευκαιρία στον λαό να βγει στο προσκήνιο, να συγκρουστεί με την κυρίαρχη πολιτική και να είναι αυτός που θα κρίνει τις εξελίξεις.

Σε αυτήν την προσπάθεια του κόσμου της εργασίας να διεκδικήσει τα αυτονόητα, η Αριστερά δεν μπορεί να στέκεται απαθής. Στην περίοδο του ολοκληρωτισμού, μια αριστερά η οποία θα διαπραγματεύεται με τους εταίρους και θα φοβάται τις μονομερείς ενέργειες, είναι μια αριστερά η οποία δεν μπορεί να συγκρουστεί με το κεφάλαιο, είναι μια αριστερά που συμβιβάζεται και δεν μπορεί να νικήσει. Όταν η επίθεση που ασκείται από το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο οξύνεται, η αριστερά οφείλει να αντιληφθεί ό,τι το σύστημα και οι μηχανισμοί του δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν το όφελος του λαού! Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να σηκώσει το γάντι στους εκβιασμούς της Μέρκελ και των εταίρων, και να αφηγηθεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία, έξω από τη φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε., χωρίς χρέος, χωρίς διαπραγματεύσεις και χωρίς μνημόνια οποιασδήποτε ονομασίας. 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία αποτελεί ένα αριστερό φοιτητικό σχήμα που δρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, συμμετέχοντας μαζικά σε όλους τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και στηρίζοντας της εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα τελευταία 14 χρόνια διοργανώνουμε το αντιπολεμικό διήμερο, με σκοπό να ανοίξουμε ζητήματα που θίγουν και προβληματίζουν ευρύτερα το σύνολο της χανιώτικης κοινωνίας. Έχουμε επιλέξει να μην έχουμε χορηγούς και να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι. Αυτή η επιλογή μας όμως, δεν σημαίνει ό,τι δεν αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ισχύει για τους περισσότερους από εμάς. Γι αυτό το λόγο, πήραμε την απόφαση και φέτος το αντιπολεμικό διήμερο να μην έχει είσοδο. Η διοργάνωση του συγκεκριμένου φεστιβάλ απαιτεί θυσίες από το σύνολο των μελών και των φίλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Γι αυτό ζητάμε την οικονομική ενίσχυση που δίνεται από τον κόσμο που έρχεται και παρακολουθεί το φεστιβάλ. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια χωρίς της στήριξη μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, μεταναστών, συνολικά δηλαδή της χανιώτικης κοινωνίας.

Ζούμε σε μια συγκυρία μεγάλων δυνατοτήτων, αλλά και τρομερά σφοδρής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με την φτώχεια, την εξαθλίωση, και το φασισμό. Αντίθετα με τα σχέδια του κεφαλαίου, αντιλαμβανόμαστε σαν μοναδικό χρέος της γενιάς μας να μην συμβιβαστούμε και να μην κάνουμε βήμα πίσω απέναντι στον πόλεμο που μας ασκείται. Μέσα από το 14ο αντιπολεμικό διήμερο επιδιώκουμε να αλληλεπιδράσουμε με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας, αλλά κυρίως να συμβάλλουμε στην ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και στη δυστυχία που αυτή επιφέρει. Ενάντια σε αυτή τη δυστυχία, απαντάμε με τους αγώνες μας για να φτιάξουμε τον κόσμο με βάση τις ανάγκες μας, αλλά και τα όνειρά μας.