ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ-Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014/Ώρα:15.00-19.00
 Για πρώτη φορά εξετάστηκε στην Κύπρο η συχνότητα και η φύση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, καθώς και ο βαθμός και ο τύπος των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης
 
Τα ευρωπαϊκά ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι «Ένα στα Πέντε» παιδιά γίνεται θύμα σεξουαλικής βίας. Ποια είναι η Κυπριακή Πραγματικότητα; Στo πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας προσκαλούν το κοινό στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Ανηλίκων: Η Κυπριακή Πραγματικότητα».
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Strengthening national policies to stop sexual violence against children: a Council of Europe project involving pilot initiatives in Cyprus» το οποίο ανατέθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το «Ίδρυμα Λεβέντη». Απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν βάσει των ερευνητικών αποτελεσμάτων να δοθούν πολυ-επίπεδες εισηγήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών καθώς και στην εφαρμογή της Συνθήκης Lanzarote που υπογράφτηκε πρόσφατα από την Κύπρο. 
 
Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τη Δρ. Ειρήνη-Άννα Διακίδου, το Δρ. Κώστα Φάντη και τη Δρ. Ελένη Καραγιάννη οι οποίοι ήταν οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι του προγράμματος και την κα Εβίτα Κατσιμίχα και Μαρίζα Χατζηχαραλάμπους, οι οποίοι ήταν οι Επιστημονικοί Συντονιστές και η διάρκεια του έργου ήταν 18 μήνες.
 
Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν επίσημα την  στην  ενώ κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου και θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό. 
 
Τέλος, θα παρουσιαστούν δεδομένα για το σχέδιο δράσης το οποίο εφαρμόζεται από Υπηρεσίες και επαγγελματίες στην Κύπρο.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσια της εκστρατείας του Συμβουλίου «1 στα 5» και της Παγκύπριας εκστρατείας της Συντονιστικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών στην Κύπρο.
Τέλος
 
 
 Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου 
Καλλιπόλεως 75