ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 9:00-13:00|Αίθουσα ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο (Ι. Χαλκίδη 21, πλ. Εθ.Αντίστασης)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΥΝΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο (Ι. Χαλκίδη 21, πλ. Εθ.Αντίστασης). 



Η τράπεζα αίματος του Δήμου έχει προσφέρει αίμα σε χιλιάδες συμπολίτες μας από την έναρξη της λειτουργίας της. Ωστόσο, οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με αποτέλεσμα η τράπεζα αίματος να μην μπορεί να ανταποκριθεί πια στις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για αίμα.

Δεν κοστίζει τίποτα να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσφέρει δέκα λεπτά από το χρόνο του και να είναι από 18 έως 62 ετών. Πριν την αιμοδοσία γίνεται ιατρικός έλεγχος στον εθελοντή αιμοδότη και πραγματοποιείται σύντομη λήψη του ιστορικού του από εξειδικευμένους ιατρούς, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τον αιμοδότη. Το αίμα, επίσης, εξετάζεται εργαστηριακά, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για χορήγηση στη συνέχεια. 

Στην επερχόμενη αιμοδοσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι να επιλέξουν με την παρουσία τους στην αιμοδοσία να προσφέρουν ζωή σε κάποιο παιδί, σε κάποιον ενήλικο, σε κάποιον ηλικιωμένο που το χρειάζεται. Είναι τραγικό να μη γίνονται απαραίτητες επεμβάσεις για την ίδια τη ζωή μόνο και μόνο γιατί υπάρχει τρομερή έλλειψη αίματος. Είναι τραγικό να χάνεται η ελπίδα των συμπολιτών μας, των φίλων μας, των συγγενών μας, επειδή η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας δεν επαρκεί για τη ζήτηση που υπάρχει. 

Καλούνται όλοι οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, οι επαγγελματίες της πόλης, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι φοιτητές, οι αθλητές, όλοι οι κάτοικοι, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, να επιλέξουν μέσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες την εθελοντική αιμοδοσία. 

Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε εμείς, για να μπορούμε όλοι να ελπίζουμε αύριο!