ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Λόγω της πληθώρας των δημοσιευμάτων και των ανεπίσημων στοιχείων για το φάσμα του αυτισμού,θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως τα ποσοστά έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο

Όμως μια νέα μελέτη - η πιο εκτεταμένη αναθεώρηση των στοιχείων για το παγκόσμιο επιπολασμό και την επίπτωση του αυτισμού, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Medicine - δείχνει πως στην πραγματικότητα οι τιμές έχουν παραμείνει αμετάβλητες από το 1990.

"Αυτή η μελέτη βασίστηκε σε συνδυασμό των αποτελεσμάτων των ερευνών για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια", λέει η επικεφαλής της μελέτης Amanda Baxter.

 Η μελέτη δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει μια αύξηση στον επιπολασμό των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού μέσα στην πάροδο του χρόνου αλλά υπάρχει αύξηση της ευαισθητοποίησης και της διάγνωσης 
 
Το 2010 υπήρχαν περίπου 52 εκατομμύρια περιπτώσεις (διαταραχές του φάσματος του αυτισμού) σε όλο τον κόσμο, που αντιστοιχεί σε μια επικράτηση του πληθυσμού των 7,6 ανά 1000 ή ένα στα 132 άτομα,

Το 1990, τα ποσοστά για ASDs ήταν 7,5 ανά 1000 σε σύγκριση με 7,6 ανά 1000 το 2010"

Οι Διαταραχές του φάσματος του αυτισμού περιλαμβάνουν τον αυτισμό, σύνδρομο Asperger, και «διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, που δεν ορίζεται διαφορετικά" κοινώς γνωστό ως PDD-NOS.  
 Όλες αυτές οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές παρεμποδίζουν την ικανότητα των ανθρώπων να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν κοινωνικά.


"Αναφορές από τα υψηλότερα ποσοστά του αυτισμού τα τελευταία χρόνια, σημαίνει ότι έχουμε κάνει καλύτερη δουλειά από τον εντοπισμό ατόμων στο φάσμα του αυτισμού διαταραχή, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στην ηπιότερη μορφή του φάσματος, καθώς επίσης και τον εντοπισμό τους σε νεαρότερη ηλικία."

Επιπλέον οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα «μεγάλο κενό» στα στοιχεία για ενήλικες με αυτισμό. "Μόνο μία μελέτη έχει διεξαχθεί σχετικά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού σε ενήλικες,"