ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"OPEN HOUSE ATHENS 2014" - ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
5 - 6 Απριλίου 2014
Το Open House ήρθε και στην Αθήνα.Είναι μια δράση που θα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στην πόλη της Αθήνας.Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
Οι επισκέψεις στα κτίρια πραγματοποιούνται με τον εξής τρόπο:

1. Επιλέγετε από το πρόγραμμα ποία κτίρια ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε
2. Βλέπετε ποιες ώρες είναι ανοιχτά στο κοινό
3. Επισκέπτεστε το κτίριο
4. Η είσοδος γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν σχηματίζονται ομάδες με ικανοποιητικό αριθμό ατόμων
5. Δεν απαιτείται προκράτηση για την επίσκεψη
6. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
 Στόχοι της δράσης Open House Athens είναι καταρχάς η επαφή και εξοικείωση του κοινού με την έννοια της αρχιτεκτονικής, αλλά και η προώθηση της Αθήνας και της χώρας μας γενικότερα στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Η Αθήνα, όπως κάθε πόλη με μακραίωνη ιστορία, διαθέτει αρχιτεκτονικό πλούτο, έχει να επιδείξει με σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. To Open House Athens είναι μια μοναδική ευκαιρία κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονικής της, να κατανοήσουν το δομημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, να δουν με μια διαφορετική ματιά την πόλη, να οραματιστούν τις δυνατότητες της.
 Οι δράσεις Open House Athens και Open House Thessaloniki διοργανώνονται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Open House Greece, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, οργανισμό που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.