ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ONLINE ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ME ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟIΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
Το "ΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ" είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο οποιοσδήποτε με πολύ απλές κινήσεις βιώνει εικονικά τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του.



Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων 


 Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ρώτα το Διονύση» είναι η ελληνική προσαρμογή του διεθνούς concept “Ask Dave” το οποίο θα φτάσει στους πολίτες 10 χωρών της Δυτικής Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες στις οποίες παρουσιάζεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το περιεχόμενό του έχει προσαρμοστεί ανάλογα με τις οδηγίες κατανάλωσης των κατά τόπους αρμόδιων φορέων υγείας, ενώ περιλαμβάνονται και τοπικά ποτά.












 Ο “Διονύσης”,  μας βοηθά να υπολογίσουμε τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το ποτό μας, όπως επίσης και τις θερμίδες που μας δίνει αλλά και το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να το επεξεργαστεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες του website είναι να επιλέξουν από μια λίστα ποτών τις προτιμήσεις τους και ο Διονύσης υπολογίζει και τους ενημερώνει. Το website επίσης περιλαμβάνει προτάσεις και συμβουλές υπεύθυνης κατανάλωσης.