ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: "ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ" ΤΩΝ ΝΤΑΡΙO ΦΟ & ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
7 & 14 Απριλίου 2014
Ώρα:21.30
Η ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει την Ειρήνη Μελά στον αντιφασιστικό μονόλογο "Μάμμα Τόνι"


Η "Μάμμα Τόνι", όταν μαθαίνει ότι οι φασίστες περνούν και πάλι από την πόλη της, αυτή τη φορά ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι για να εκφωνήσουν τους λόγους τους στην πλατεία, - μίας πόλης που θρήνησε πολυάριθμα θύματα στα χέρια των φασιστών - αγριεύει, σηκώνεται από την πολυθρόνα της, αρπάζει τη μαγκούρα της και ορμάει μονάχη να τους διώξει.

Ο μονόλογος αυτός, σχεδόν άγνωστος, ανήκει στην περίοδο των αντιφασιστικών μονολόγων των Φο και Ράμε, βασισμένων σε μαρτυρίες και υπαρκτά πρόσωπα από την Ιταλική Αντίσταση. Πρωτοπαρουσιάστηκε με τη Φράνκα Ράμε να ενσαρκώνει αυτή τη μάνα των ανταρτών, στη μεγάλη πλατεία της Παβίας στις 25 Απριλίου του 1971.

Μετά και τον πρόσφατο θάνατο της ηθοποιού, συγγραφέα θεάτρου και πολιτικής ακτιβίστριας Φράνκα Ράμε (29 Μαΐου 2013), η ομάδα πείρα(γ)μα θέλοντας να τιμήσει και να υπενθυμίσει το αντιφασιστικό της έργο, έργο που την στοχοποίησε και που υπήρξε αιτία για την απαγωγή, το βασανισμό και το βιασμό της το 1973 από σκιώδη φασιστική οργάνωση που δρούσε, όπως αποκαλύφθηκε 25 χρόνια αργότερα κατ’ εντολήν της Καραμπινιερίας του Μιλάνου, όταν το έγκλημα τους είχε πλέον παραγραφεί, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτόν τον σημαντικό μονόλογο.

Με τον χαρακτηριστικό τρόπο των Ράμε και Φο εκείνης της περιόδου, η αφήγηση στη "Μάμμα Τόνι" κινείται μέσα από απανωτές εναλλαγές που αποτελούν πρόκληση για τον ηθοποιό: από το γκροτέσκο, τον αυτοσαρκασμό, τη σάτιρα έως την ψύχραιμη κατάθεση, τη συγκινησιακή φόρτιση και την τραγικότητα.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Κασόλα.

Ερμηνεύει η Ειρήνη Μελά.
 ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
210- 92 32 384
 Το Τρίκυκλο
Θεόδωρου Γεωμέτρου 1 και Πυθέου 34
Ν. Κόσμος