ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ EΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σάββατο 03 Μαΐου 2014/Ώρα:11.00-13.00
Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σας προσκαλούν στην Βιωματική δράση του Σ.Κ.Ε.Π., “Δράση στους Δρόμους”




Θα διατεθούν αναπηρικά αμαξίδια προκειμένου να βιώσουμε τα πρακτικά προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία. 

Παράλληλα, με τον Μενέλαο Τσαούση, εκπαιδευτή κινητικότητας και προσανατολισμού ατόμων με προβλήματα όρασης, μικροί & μεγάλοι θα βιώσουν έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης των χώρων, με δραστηριότητες όπως κίνηση με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού και τεχνικές συνοδείας.  

Σκοπός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα ζητήματα προσβασιμότητας αλλά κυρίως η απόλυτη ανάγκη βελτίωσης των υποδομών.







Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης του Σ.Κ.Ε.Π. «ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» περιλαμβάνει:



1.Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής & αισθητηριακής αναπηρίας, με μικρούς και μεγάλους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας να κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Επίσης μαζί με εκπαιδευτή κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης, θα δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες όπως κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κτλ).



2.Καταγραφή προσβασιμότητας δημοσίων και ιδιωτικών χώρων. Μοιράζεται στο κοινό ένα ερωτηματολόγιο προσβασιμότητας, το οποίο έχει δημιουργηθεί από στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π., άτομα με κινητική αναπηρία.



Το πρόγραμμα «Δράση στους Δρόμους» αποτελεί μια εκπαιδευτική βιωματική δράση που ενισχύει την ένταξη, την συνεργασία και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία ενώ παράλληλα καλλιεργεί την οικειότητα, την αποδοχή, την συνειδητοποίηση, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σχετικά με την αναπηρία.





Η συγκεκριμένη βιωματική προσέγγιση στοχεύει:



α)Στην ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, δηλαδή της μη προσβασιμότητας.



β) Στην εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης του γενικού πληθυσμού στα πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσβασιμότητας.



γ)Στην αλλαγή νοοτροπίας και στάσης όσων δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, η οποία θα καταργήσει την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία.




ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ