ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ:"COLLIDE@CERN ΜΕ ΟΡΑΣΗ-Α/ΟΡΑΤΟΙ ΚΟΣΜΟΙ", ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση
Τετάρτη 30 Απριλίου 2014/Ώρα:19.00
Μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN.
Το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που εδρεύει στα περίχωρα της Γενεύης, κατανοώντας πως η εικόνα του σύμπαντος που διαμορφώνεται μέσα από την έρευνα έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινή εικόνα που έχουμε για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, διοργανώνει ένα εκτεταμένο residency κάθε χρόνο, όπου ένας επιφανής, καινοτόμος καλλιτέχνης έχει την ευκαιρία να εργαστεί στους χώρους του Κέντρου, να συνομιλήσει με τους επιστήμονες και να αφήσει να «συγκρουστεί» η δική του σύλληψη του κόσμου με τη δική τους.
 Έτσι, η τέχνη και η επιστήμη, δύο τομείς που τολμούν την υπέρβαση του προφανούς, αναπτύσσουν ένα γόνιμο και απρόβλεπτο διάλογο.

Collide@CERN με Όραση: Α/ορατοί κόσμοι

Αυτή η συζήτηση θα μας μυήσει στο γιατί οι κρυμμένοι κόσμοι είναι σημαντικοί στη θεωρητική μοριακή φυσική και γιατί αποτελούν μια σημαντική έννοια. Μήπως δεν είναι απλώς μια υπεκφυγή για όσα δεν μπορούν να εξηγηθούν από τις άλλες θεωρίες; Ο Τζέημς Ουέλς θα θέσει το ζήτημα σε μια δημόσια διαβούλευση με τον Γερμανό καλλιτέχνη Γιούλιους φον Μπίσμαρκ, τον πρώτο νικητή του βραβείου Prix Ars Electronica Collide@CERN. Στη συνέχεια, θα διερευνήσουν τη σημασία της αντίθεσης μεταξύ ορατού και αόρατου στην κουλτούρα μας και θα απαντήσουν στο ερώτημα εάν οι καλλιτέχνες ή οι επιστήμονες είναι οι πλέον ειδικοί των κρυμμένων κόσμων, που κάνουν ορατό το άγνωστο και το αδιάγνωστο. Θα είναι ένα συναρπαστικό ντιμπέιτ, μέσα από το οποίο θα προκύψουν συζητήσεις σχετικά με το ρόλο της φαντασίας και της δημιουργικότητας στις τέχνες και τις επιστήμες.
 
Ομιλητές:
Julius von Bismarck: εικαστικός καλλιτέχνης (Γερμανία)
James Wells: θεωρητικός και ειδικός κρυμμένων κόσμων στο CERN (ΗΠΑ)

 
Συντονισμός:
Ariane Koek: Διευθύντρια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων Collide@CERN και Accelerate@CERN, Επιμελήτρια κύκλου «Τέχνη και Επιστήμη: To CERN στη Στέγη»
 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος Συγγρού 107-109