ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 18:30 μ.μ.|Αίθουσα Ανδρόγεω, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται Εκδήλωση με θέμα:
"Η Κακοποίηση του Παιδιού: Ο Ρόλος της Οικογένειας και του Σχολείου"


Πρόκειται για μια Ενημερωτική - Επιμορφωτική Εσπερίδα που διοργανώνουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης).


Η Εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Στηρίζοντας το έργο του Σχολείου και της Οικογένειας και προτάσσοντας την πρόληψη ως δυναμικό στοιχείο του ρόλου τους, φιλοδοξεί να ενημερώσει, να επιμορφώσει, να θέσει προβληματισμούς, να απαντήσει σε ερωτήματα και να ανοίξει ένα διάλογο γόνιμο και αποτελεσματικό. 

Στην Εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αρχικά αποτελέσματα έρευνας που υλοποιήθηκε σε 438 εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης του Ν. Ηρακλείου σχετικά με το ρόλο, τις αντιλήψεις, τις στάσεις και τις γνώσεις των εκπαιδευτικών απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης. Η μελέτη αυτή έγινε στην Κρήτη για πρώτη φορά.


Η Εσπερίδα αποτελεί την ολοκλήρωση μιας επιστημονικής διαδρομής που διήνυσαν εξήντα εκπαιδευτικοί του Ν. Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2013-14). Συγκεκριμένα, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Ηρακλείου υλοποίησε δύο κύκλους Επιμορφωτικών Σεμιναρίων με θέμα «Η Κακοποίηση του Παιδιού και ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού». Τα Σεμινάρια (30 ωρών το καθένα) που έγιναν πρώτη φορά στην Ελλάδα για εκπαιδευτικούς με σκοπό τη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης, παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ του Νομού Ηρακλείου.


Οι δύο κύκλοι Σεμιναρίων σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν από την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαρία Παναγιωτάκη σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγα Θεμελή είχε την επιστημονική ευθύνη της υλοποίησης του Σεμιναρίου.


Η αναγκαιότητα υλοποίησης της επιμόρφωσης αυτής προέκυψε μετά από την περσινή επιτυχημένη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην εφαρμογή δράσεων ενάντια στην ενδοσχολική βία. Υπήρξαν επίσης αιτήματα των εκπαιδευτικών να επιμορφωθούν υπεύθυνα και επιστημονικά σε ζητήματα παιδικής κακοποίησης, προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκώς στον παιδαγωγικό τους ρόλο.


Με αφορμή την Εσπερίδα αυτή ας ενεργοποιήσουμε όλο το δυναμικό της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς που έχουμε εντός μας κι ας σταθούμε ως υπεύθυνοι ενήλικες με συγκροτημένη σκέψη και με πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι στο φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων.


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, ο εκπαιδευτικός θεσμός που έχει ως έργο την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού Ηρακλείου, παρέχει συμβουλευτική στήριξη σε γονείς και μαθητές, πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε σχολεία για ψυχοπαιδαγωγικά θέματα, συντονίζει βιωματικά εργαστήρια για μαθητές και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, παρουσιάζει ομιλίες, διοργανώνει σχολές γονέων και συνεργάζεται με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.


Για επικοινωνία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων:
τηλ.: 2810246877
mail: symvstathmos@gmail.com
site: symvstathmos.wordpress.com


Πρόγραμμα: