ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά τις ώρες που αφιερώνουν οι γυναίκες για εργασίες εντός σπιτιού, δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα Τα Νέα.


Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα οι γυναίκες στη χώρα μας, δαπανούν συνολικά 36 ώρες εβδομαδιαίως για τις δουλειές του σπιτιού και για τη φροντίδα των παιδιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες, όπου οι γυναίκες αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες για την περιποίηση του σπιτιού και των παιδιών, με την Πορτογαλία και την Τουρκία να είναι πρώτες στη λίστα.

Ώρες που αφιερώνει εβδομαδιαίως η γυναίκα στο σπίτι


Η μέρα της Ελληνίδας εργαζόμενης και μητέρας αποτελεί ένα συνεχή αγώνα δρόμου, με τις γυναίκες να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μεταξύ εργασίας, σπιτιού και παιδιών. 

Για το φαινόμενο αυτό μίλησε και η Κοινωνιολόγος και τέως διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κα. Λάουρα Αλιπράντη η οποία τόνισε ότι: ''Είναι κάτι που βλέπουμε εδώ και χρόνια. Από τα τέλη της δεκαετίας του '80-να φανταστείτε ότι και το δικό μου διδακτορικό τη δεκαετία του '90 είχε θέμα τα οικογενειακά πρότυπα στην Αθήνα-οι γυναίκες αποκτούν πολλαπλούς ρόλους, τη στιγμή που οι σύζυγοι/σύντροφοι τους αναλαμβάνουν επιλεκτικά κάποιες εργασίες. Οι εργασίες τακτοποίησης και καθαριότητας δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τις ανδρικές αρμοδιότητες. Αντίθετα, αναλαμβάνουν πιο εύκολα ό,τι έχει να κάνει με την ψυχαγωγία των παιδιών''.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα. 


Πηγή γραφήματος 3comma14.gr