ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ : "ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΙΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 09 Απριλίου 2014
 ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
Με κεντρικό κορμό το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ “Τρόμος και Αθλιότητα του ΄Γ Ραϊχ” η νεοσυσταθείσα Πειραματική Σκηνή* του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου ανεβάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο: “Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι”, από το ομότιτλο ποίημα του συγγραφέα.
Πρόκειται για 13 από τα 24 μονόπρακτα που έγραψε ο Μπρέχτ την περίοδο 1935-1939 θέλοντας να παρουσιάσει την παρακμή και τον εκφασισμό της Χιτλερικής Γερμανίας. 
Ποιήματα του Μπρέχτ απαγγέλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης με στόχο να σχολιάσουν ή να ενδυναμώσουν τις σκηνές που προηγούνται ή έπονται. Η δράση τοποθετείται σκηνικά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, κάνοντας άμεση αναφορά στα αποτελέσματα της θηριωδίας του Ναζισμού.

* Η πειραματική σκηνή του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου με το αφιέρωμα στο Μπέρτολτ Μπρέχτ εγκαινιάζει τη σύσταση και λειτουργία της για πρώτη φορά. Στη σκηνή αυτή δοκιμάζονται κυρίως οι απόφοιτοι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων τριετούς φοιτήσεως του Δη.Πε.Θε., αλλά παράλληλα συνεργάζονται με αυτήν καλλιτέχνες (ντόπιοι και μη), ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ως ερμηνευτές, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφοι/ενδυματολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί κ.α. 

Τις εκδηλώσεις/παραγωγές της πειραματικής σκηνής μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ελεύθερα, προσφέροντας (εθελοντικά αντί εισιτηρίου) τρόφιμα & φάρμακα.
Αίθουσα συνεδριάσεων Εργατικού Κέντρου Χίου