ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ", ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014/Ώρα:09.00-14.30
 Ημερίδα για τους εφήβους και το ρόλο των γονέων
Η εφηβεία είναι μία ηλικιακή περίοδος με αναζητήσεις, ανατροπές, αναδιαμορφώσεις και αναστοχασμούς, όπου τα παιδιά, καθώς πορεύονται προς την ενηλικίωση, αναζητούν και εξερευνούν καινούρια μονοπάτια και διαδρομές.

Το πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου αποτελούν σταθερά περιβάλλοντα μέσα στα οποία οι έφηβοι αλληλεπιδρούν με τους «σημαντικούς άλλους» (γονείς, εκπαιδευτικούς, φίλους ) και εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με τρόπους που κάποιες φορές προβληματίζουν ή και μπερδεύουν τους ίδιους και τους γύρω τους.
Η κρίσιμη αυτή ηλικία θα αναδειχθεί σε ειδική επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας και θέμα «ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών στη ζωή των εφήβων».
Η ημερίδαφιλοδοξεί να φωτίσει ευαίσθητες πτυχές του θέματος με στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σε όλους εκείνους που συναντούν παιδιά στην εφηβεία και θέλουν να πληροφορηθούν ή να συζητήσουν πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τους έφηβους και τις αναζητήσεις τους.


Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ομιλητές από το Παιδικό Χωριό SOS, από το ΚΕΘΕΑ-ΑΝΑΔΥΣΗ, από το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ, από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



 Κλειστό Θέατρο της Δ.Ε. Νεάπολης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ελ. Βενιζέλου 125