ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρες 11:00-13:30&17:00-21:30(Παρασκευή) και 8:30-17:30(Σάββατο)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ|ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο 2, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, διοργανώνει σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ της Κρήτης στις 4 και 5 Απριλίου 2014, Σεμινάριο Δικτύου για τους συντονιστές εκπαιδευτικούς περιβαλλοντικών ομάδων που τα σχολεία τους συμμετέχουν στο δίκτυο. Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του δικτύου «Τα Σπήλαια της Ελλάδας στο Φως» και του θεματικού έτους «Ενεργός Πολίτης» και έχει τίτλο:


«Ενεργοί πολίτες για την ανάδειξη και την προστασία των σπηλαίων»

Στόχοι του σεμιναρίου είναι :
  • Η παρουσίαση των δράσεων που αναπτύχθηκαν από τις σχολικές ομάδες που είναι μέλη του δικτύου την παρελθούσα σχολική χρονιά.
  • Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων και δράσεων των σχολείων του δικτύου, για το σχολικό έτος 2013-2014.
  • Η οργανωμένη επιστημονική και παιδαγωγική στήριξη των προγραμμάτων Π.Ε. που έχουν σχετική θεματολογία.
  • Η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ των σχολικών ομάδων μελών του δικτύου.
  • Ενημέρωση για τα σπήλαια της Κρήτης, τη σημασία τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνονται.


Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που είναι συντονιστές περιβαλλοντικών ομάδων (Π.Ο) σχολικών μονάδων των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Βάμου, οι οποίες είναι ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως».

Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από σχολεία των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Βάμου που συμμετέχουν στο Δίκτυο και συνολικά 41 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, θα συμμετέχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου καθώς και τα αναπληρωματικά αυτών, ένα μέλος από τις Παιδαγωγικές Ομάδες των συνεργαζόμενων με το δίκτυο ΚΠΕ, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων που τα σχολεία της Δ/νσής τους ανήκουν στο δίκτυο, με την προϋπόθεση να παρουσιάσουν με σύντομη εισήγησή τους τη συντονιστική τους δράση στα πλαίσια του δικτύου.
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4/04/2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στον Κεφαλά Αποκορώνου, και το Σάββατο 5/04/2014 στο ΚΠΕ Ανωγείων με επίσκεψη στo σπήλαιo της Σφενδόνης στο Ρέθυμνο.

Το σεμινάριο θα είναι συνολικής διάρκειας 13,5 ωρών, και οι ώρες διεξαγωγής του είναι:

Παρασκευή 04/04/2014
11:00 - 13:30 Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου


17:00 – 21:30 Σεμινάριο Δικτύου


Σάββατο 05/04/2014
08:30 – 17:30 Σεμινάριο Δικτύου


Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όσους συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου.


Πρόγραμμα: