ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΒΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ|Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα:

''Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ο ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο''


Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση και συζήτηση των ακόλουθων θεμάτων:

• «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας» Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

• «Η κοινωνική παραγωγή και αναπαραγωγή της βίας: Σύνδεση με το οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο» Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγος, M.Ed. – Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας

• «Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ενάντια στη βία – Μια πρόταση παρέμβασης» Ζαφειρειώ Μελισίδου, Κοινωνιολόγος – Εκπαιδευτικός 2ου ΓΕΛ Φλώρινας. Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες: Θεοδώρα Κούλη, Ευαγγελία Κούσια, Πανδώρα Λιασοπούλου, Ευάγγελος Μανάνης, Κατερίνα Μάρου, Ειρήνη Μεταξά, Γεώργιος Μουρατίδης

Ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του "Χαμόγελου του Παιδιού", θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα και την προηγούμενη ημέρα θα προτείνει εκπαιδευτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού σε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς.