ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣΤα άτομα που έχουν περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης είναι τα μόνα που μπορούν να κατανοήσουν τις τρομερές της συνέπειες.

Η ψυχική νόσος στερεί από το άτομο την ενέργεια, την ικανότητα συγκέντρωσης και κάθε είδους απόλαυση. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, στερεί από το άτομο ακόμη και την επιθυμία για ζωή.Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην κατάθλιψη είναι πολλοί. Μερικοί από αυτούς είναι βιολογικοί και άλλοι ψυχολογικοί. Υπάρχουν ακόμη και απλές, καθημερινές συνήθειες που έχει αποδειχθεί πως συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.

Δείτε ποιες είναι αυτές.


1.Αποχή από την άσκηση 

Η κακή σχέση με τη γυμναστική οδηγεί το άτομο στην καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο η κακή φυσική κατάσταση αλλά και η έλλειψη αυτοεκτίμησης. Μελέτες δείχνουν ότι η γυμναστική βοηθά τον εγκέφαλο να απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες ενεργοποιούν τα κέντρα της χαράς και της απόλαυσης.


2.Κακή διατροφή 

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά ευεργετικά για τον εγκέφαλο, καθώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την καλή λειτουργία των ιστών. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει το ψάρι είναι ένα από αυτά. Το σώμα μας δεν μπορεί να συνθέσει αυτά τα λιπαρά από μόνο του κι έτσι πρέπει να εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες ποσότητες από τη διατροφή μας.


3.Έλλειψη ύπνου 

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες σε καθημερινή βάση. Όταν μας λείπει ύπνος, γινόμαστε ευερέθιστοι και πιο ευαίσθητοι σε κάθε είδους αρνητικό ερέθισμα. Τα στοιχεία αυτά μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Αντίθετα, εάν κοιμόμαστε καλά, το μυαλό μας παραμένει καθαρό και σε εγρήγορση.


4.Απομόνωση

Οι υγιείς σχέσεις και οι σταθεροί κοινωνικοί δεσμοί δημιουργούν ένα «προστατευτικό πλέγμα» που κρατά μακριά την κατάθλιψη. Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν σταθερές κοινωνικές σχέσεις έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη, καθώς παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα στρες και βρίσκουν πιο εύκολα διέξοδο σε ευχάριστες δραστηριότητες.


5.Αρνητικές σκέψεις 
Το παρελθόν μας σίγουρα κρύβει σημαντικά μαθήματα που μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες και εμπόδια στο μέλλον. Όταν όμως οι σκέψεις μας γίνονται εμμονικές και κατακρίνουμε τα λάθη που έχουμε κάνει είναι εξαιρετικά δύσκολο να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Πηγή yahoo.com