ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "BE AN ALBA STUDENT FOR A DAY" - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Σάββατο 05 Απριλίου 2014/Ώρα:9.30-15.00 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece ανοίγει για άλλη μια φορά τις πύλες του και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στα «θρανία» του για μία ημέρα. Αυτή τη φορά το «Be A Student For A Day» θα έχει ως θέμα του την επιχειρηματικότητα

Βασισμένο στην προσέγγιση του Effectual Entrepreneurship (την «αποτελεσματική» επιχειρηματικότητα), το "Be a Student For A Day" θα ξεκινήσει από το σημείο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, από όσα γνωρίζεις, από πράγματα τα οποία σε ενθουσιάζουν και σε γεμίζουν πάθος, από τους ανθρώπους που γνωρίζεις και συναναστρέφεσαι και από το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό, συνθέτουν τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας για να «δημιουργήσουμε» επιχειρηματικότητα. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε ιδέες μοναδικές, που δύσκολα μπορεί ο ανταγωνισμός να αντιγράψει και σε επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δεξιότητες και εμπειρίες της επιχειρηματικής ομάδας.

Το "Be an ALBA Student For A Day" θα ξεκινήσει με τη δημιουργία επιχειρηματικών ιδεών προερχόμενες από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα εργαστούν σε ομάδες για να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν μια κοινή επιχειρηματική ιδέα. Η ομάδα του AHEAD (ALBA Hub for Enterprise and Development) θα τους παρουσιάσει εν συνεχεία το Business Model Canvas, που αποτελεί τον πιο σύγχρονο οδηγό στη διαμόρφωση επιχειρηματικών προτάσεων και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν το μοντέλο στις δικές τους ιδέες και μετά να παρουσιάσουν την πρόταση τους. Ένας Καθηγητής του ALBA σε θέματα marketing θα αναλάβει τη σκυτάλη ώστε να εξερευνήσει μαζί με τους συμμετέχοντες τις δυνατότητες προώθησης επιχειρηματικών ιδεών. Η ημέρα θα κλείσει με μια συζήτηση γύρω από τις επιλογές απασχόλησης στην επιχειρηματικότητα.

Στόχος είναι στο τέλος της ημέρας, οι συμμετέχοντες να φύγουν από το ALBA με νέες εμπειρίες αλλά και νέα «εργαλεία» σαν όπλα τους.
  
 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




 ALBA Graduate Business School
 Ξενίας 6-8, Αθήνα