ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR AΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ''ΙΩΛΚΟΣ'', ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑμεΑ ''ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ''


Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 10 π.μ.| Αρχοντικό Ζαφειρίου, Αγ. Ονούφριος (Βόλος)

Πασχαλινό μπαζάρ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» την Κυριακή 6 Απριλίου, 10 π.μ. έως 20:00 μ.μ, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο. Τα μέλη του εικαστικού εργαστηρίου του Κέντρου Πολιτισμού, θα παρουσιάσουν τα έργα τους, φτιαγμένα με πολύ αγάπη και μεράκι, με σκοπό την «διάθεση» σε όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν τις χειροποίητες δημιουργίες.

Το εικαστικό εργαστήρι λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο, με την συμμετοχή είκοσι περίπου μελών (γυναίκες και άνδρες). Η κ. Α. Σαββίδη καθηγήτρια κι δημιουργός εμπνέει αλλά και καθοδηγεί τα μέλη του εικαστικού εργαστηρίου από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Φέτος για το Πασχαλινό Bazaar το Κέντρο Πολιτισμού συνεργάζεται και ενώνει τις δυνάμεις του για καλό σκοπό, τόσο με το εικαστικό εργαστήρι του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, όσο και με τον Ανθοκομικό συνεταιρισμό ΑμεΑ «Τα ηλιοτροπία».

Το εικαστικό εργαστήρι του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ συμπληρώνει 6 χρόνια λειτουργίας μέσα από την εκπαίδευση και την παραγωγή εικαστικών έργων, έχοντας υλοποιήσει ήδη 2 εκθέσεις ζωγραφικής των μελών του (και ταυτόχρονα μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος) και έχοντας συμμετάσχει με έργα σε αρκετές άλλες εκθέσεις στη Θεσσαλία. Τα μέλη του εκπαιδεύονται στη ζωγραφική, το μπατίκ, την αγιογραφία, την κεραμική κ.α.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ για τη διεύρυνση της επαφής και γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες του, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για το έργο που συντελείται στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και να καταστούν ενεργοί συμμέτοχοι και συμπαραστάτες στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ανθοκομικός συνεταιρισμός ΑμεΑ «Τα ηλιοτρόπια», συστήθηκε το 2009 με σκοπό να δοθεί διέξοδος στο εργασιακό αδιέξοδο των ατόμων με αναπηρίες, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Βόλο στην περιοχή Κήπια Ανακασιάς, όπου καλλιεργούνται φυτά, λουλούδια, βότανα και διάφορες ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες φυτών.