ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

85.000 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ BRITISH PATHE ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΣΤΟ YOUTUBE



Το αρχείο ντοκυμαντέρ της British Pathé έχει ανεβάσει ολόκληρη τη συλλογή του από 85.000 ιστορικές ταινίες, σε υψηλή ανάλυση, στο κανάλι του YouTube. Αυτή η άνευ προηγουμένου απελευθέρωση παλιών δελτίων ειδήσεων και περιοδικών κινηματογράφου αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να καταστεί το αρχείο πιο προσιτό για τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

"Η ελπίδα μας είναι ότι ο καθένας, απ' οπουδήποτε υπάρχει ένας υπολογιστής, θα μπορεί να δει αυτές τις ταινίες και να τις απολαύσει», λέει ο Alastair White, Γενικός Διευθυντής της British Pathé. "Το αρχείο είναι ένας θησαυρός ασυναγώνιστος στην ιστορική και πολιτιστική του σημασία που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Ανεβάζοντας τις ταινίες στο YouTube φαινόταν σαν ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο".

Η British Pathé αποτελούσε κάποτε κυρίαρχο χαρακτηριστικό της βρετανικής κινηματογραφικής εμπειρία, φημισμένη για τις αναφορές πρώτης κατηγορίας καθώς επίσης και για το ενημερωτικό και μοναδικά ψυχαγωγικό της ύφος. Πλέον θεωρείται ότι είναι το καλύτερο αρχείο ντοκυμαντέρ που υπάρχει. Η έκταση του αρχείου καλύπτει τα έτη 1896-1976, η συλλογή περιλαμβάνει σκηνές - όχι μόνο από τη Βρετανία, αλλά και από όλο τον κόσμο - όπως τεράστιες εκδηλώσεις, διάσημα πρόσωπα, τις τάσεις της μόδας, τα ταξίδια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Το αρχείο είναι ιδιαίτερα έντονο όσον αφορά την κάλυψη του Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Alastair White συνεχίζει: «Είτε ψάχνετε για την κάλυψη της βασιλικής οικογένειας, τον Τιτανικό, την καταστροφή του Χίντεμπουργκ, ή ιδιόμορφες ιστορίες για Βρετανικά χόμπι, θα βρίσκονται όλα εκεί στο κανάλι μας. Μπορείτε να χάσετε τον εαυτό σας για ώρες."

Το έργο διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία Mediakraft, η οποία ήταν υπεύθυνη για πολλές επιτυχίες του παρελθόντος στο YouTube. Η εταιρεία θα δημιουργήσει νέο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας υλικό από τη British Pathé, στην αγγλική γλώσσα και σε άλλες ξένες γλώσσες.

Μπορείτε να δείτε και να μοιραστείτε τις ταινίες από αυτή την πολύτιμη πηγή εδώ