ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.

Το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος, του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Χρόνος υποβολής των έργων: 
Έως την 29η Αυγούστου 2014

  • Διεύθυνση αποστολής των έργων: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, οδός Λάδης 1, 82 100 Χίος

  • Τρόπος υποβολής των έργων:Τα έργα υποβάλλονται σε δύο δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Μετά την υποβολή των έργων δεν επιτρέπεται ν' αποσύρει ο συγγραφέας το έργο του

  • Συνοδευτικά δικαιολογητικά: Κάθε συγγραφέας οφείλει να προσκομίσει ή να στείλει στο Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου μαζί με το έργο που θα συγγράψει:

Α) Το Bιογραφικό του.
Β) Μία απλή δήλωση του διαγωνιζόμενου που θα αναφέρει ότι:
1. Tο έργο που υποβάλλει είναι πρωτότυπο και δεν έχει τυπωθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα ή το σενάριο κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου.
2. Αποδέχεται μετά το τέλος του διαγωνισμού το έργο του να είναι αναγνώσιμο από τρίτους ενδιαφερόμενους για τη σύνταξη μελέτης, για την άσκηση κριτικής ή για άλλους λόγους επαγγελματικού ενδιαφέροντος, χωρίς ευθύνη του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.
3. Αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη.



Είδος έργων: 
Δραματικά έργα πάσης φύσεως και εύλογης εκτάσεως που στηρίζονται στο λόγο (όχι μουσικά-όπερες, οπερέτες, παντομίμες, ποίηση, βωβά δρώμενα ή διασκευές παντός τύπου).


Γλώσσα συγγραφής των έργων: 
Ελληνικά.
Επιτροπή αξιολόγησης: Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, αναθέτει την επιλογή των έργων που θα βραβευθούν σε τρίτα πρόσωπα, όπως π.χ. θεατρολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίου, κριτικούς θεάτρου ή άλλους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα Γράμματα το Θέατρο και τις τέχνες, με επικεφαλής σε ρόλο συντονιστή και επόπτη τήρησης των κανονισμών, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου: Γιάννη Ζαφείρη.


Ανακήρυξη Βραβευομένων: 
Η απόφαση επιλογής των βραβευομένων έργων από την επιτροπή, γίνεται χωρίς αιτιολογικό. Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των βραβευομένων στην έδρα του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου, την παραμονή και κατά την τελετή απονομής των βραβείων, της οποίας την ώρα, χρόνο και τόπο ορίζει ελεύθερα το Δη.Πε.Θε Β.Α., συνιστά απαραίτητο όρο για την απονομή και την καταβολή του χρηματικού επάθλου του βραβείου. Όλα τα έξοδα ταξιδίου, παραμονής και επιστροφής στην αφετηρία του βραβευομένου, καλύπτονται από το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.

Θέμα του έργου: 
Τα προς βράβευση έργα δύνανται να ανήκουν σε όλα τα είδη της Δραματικής Τέχνης. Το θέμα του έργου δεν πρέπει να προσβάλλει τις ανθρώπινες αξίες. (Έργα με περιεχόμενο μόνο τοπικό που δεν παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον αποκλείονται του διαγωνισμού. Δεν αποκλείονται έργα που έχουν μετάσχει σε άλλους διαγωνισμούς τρίτων χωρίς να τύχουν διακρίσεως).


Αποτελέσματα διαγωνισμού: 
Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα ανακοινωθεί μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. (www.dipetheba.gr) η ημερομηνία ανακήρυξης των νικητών του διαγωνισμού. Το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του χρόνου ανακήρυξης των αποτελεσμάτων, με νεώτερη ανακοίνωση του φορέα και πάντως πριν τη λήξη του 2014.

Βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου - Χρηματικά έπαθλα
Α' Βραβείο, 1.500 ευρώ
Β' Βραβείο, 500 ευρώ
Γ' Βραβείο, 500 ευρώ

Πληροφορίες: ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου – Τηλ: 22710 43556 – Fax: 22710 29930
E-mail: grammateia@dipetheba.gr - yiannis-zafeiris@dipetheba.gr