ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

23η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ POEMS 'N CRIMES

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και ώρα 20:30 μ.μ.|Αrt Bar Poems 'n Crimes

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα που έχει οριστεί σαν τη Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, το Abanico και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης για τέταρτη συνεχή χρονιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης. Φέτος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικό στην Ελλάδα, τιμούμε τον νομπελίστα Μεξικανό ποιητή Οκτάβιο Πας. 

Η γιορτή υπόσχεται μια ευχάριστη βραδιά:
-"23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου". Εισαγωγή από τον Pere Romero Puig
-Ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου του στα ελληνικά και στα ισπανικά, από διπλωμάτες, καθηγητές, ηθοποιούς, συγγραφείς και φίλους της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας και τέλος

-Mουσική από DJ.
Αrt Βar Poems 'n Crimes
Αγ. Ειρήνης 17
Μοναστηράκι
10551 Αθήνα

τηλ: 210-3228839
info@poemsandcrimes.gr

Ώρες λειτουργίας 
ΔΕΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 π.μ. - 2:00 π.μ. (Κυριακή κλειστά)