ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαΐου 2014 από τις 11:00 π.μ|6ο Δημοτικό Σχολείο, Αγ.Τίτος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Παρουσιάζεται το 1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας με θεματικό άξονα «Αυτό είναι Ελλάδα» από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 17:30 μ.μ. στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, «κομμάτια πολιτιμού» της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο…». Στη συνέχεια το Σάββατο, 3 Μαΐου, και την Κυριακή, 4 Μαΐου, στο ισόγειο και στον αύλειο χώρο του 6ου Δημ. Σχολείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 αργά το απόγευμα όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να «σεργιανίσουν» στον Ελληνικό πολιτισμό, στην ιστορία μας, στα μουσικά μας ακούσματα, παραδοσιακά και σύγχρονα, στους μύθους και στις παραδόσεις μας και νοσταλγικά να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι κι αναπάντεχα να μάθουν οι νεότεροι ότι «Αυτό είναι Ελλάδα». Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοκινητικές παραστάσεις, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες κι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή 4 Μαϊου στις 19:15 μ.μ., θα γίνει και η απονομή των βραβείων του Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα «Αυτό είναι Ελλάδα».

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα και καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού πλησίον του Δημαρχείου (Λότζιας).

Πρόγραμμα: