ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ TRANS ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ", ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τρίτη 11 Μαρτίου 2014/Ώρα:18.00
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 Τo Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Ημερίδα στα πλαίσια της Ημέρας Χημείας με θέμα:«Τα trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή μας»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής κ. Αντώνιος Καφάτος ομοτ. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα τον πλαισιώσουν με προφορικές παρουσιάσεις Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή θα συμμετέχουν σε στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση της κοινωνίας για τα trans λιπαρά, σχετικά με
τον τρόπο που σχηματίζονται,τις αλλαγές στην πρόσληψη λιπαρών οξέων στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, τις επιπτώσεις της κατανάλωσης των trans λιπαρών στην υγεία μας, και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται για την αποφυγή των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.

Οι σύγχρονες μελέτες έχουν αναδείξει την επικινδυνότητα των trans λιπαρών που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα. Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες επιτάσσουν τη μέγιστη προσοχή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον.

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
2310 278077 (γραφεία Περιφερειακού Τμήματος, ώρες 18-21:00, e-mail ptkdm@eex.gr) ή στην Δρ. Στέλλα Ορδούδη (Εργαστήριο ΧΤΤ, 2310 997847 ώρες 09-15:00, e-mail foodchem.auth@gmail.com).



Αίθουσα εκδηλώσεων της κεντρικής βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).