ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ''ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑPPS4Thessaloniki''Πέμπτη  3 Απριλίου 2014  και ώρα 19:00 μ.μ.|Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki» με την εκδήλωση βράβευσης των νικητών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επίπεδο πόλεων.

Κόσμος επέδειξε διάθεση συμμετοχής από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες , όταν τους δοθεί το κατάλληλο βήμα , θέλουν να συμμετέχουν στη δημιουργία λύσεων που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Όλες οι εφαρμογές θα αξιολογηθούν από το Δήμο. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο μεγαλύτερης και καλύτερης ηλεκτρονικής – ανοιχτής διακυβέρνησης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να διευρύνει τη διάθεση δεδομένων του,ανοιχτά ανά τον κόσμο, και θα θέσει μετ΄ επιτάσεως το θέμα στην ΚΕΔΕ και φυσικά σε συνεχή συνεργασία με το OPEN KNOWLEDGE FOUNDATION. 

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:
1.πάνω από 70.000 επισκέφτηκαν το site του διαγωνισμού
2.80% από Ελλάδα και 20% ανά τον κόσμο.
3.Οι επισκέπτες ήταν από Αμερική, Γερμανία, Αγγλία έως Ν.Αφρική, Κύπρος, Ιρλανδία, Αυστραλία.
4.220 άτομα κατέθεσαν ιδέες και περίπου 3.000 τις ψήφισαν.
5.14 εφαρμογές πολύ αξιόλογες και έτοιμες προς χρήση.
6.μέχρι τις 26/3/2014 , 920 άτομα ψήφισαν την πιο δημοφιλή εφαρμογή.

Την Πέμπτη  3 Απριλίου 2014 , ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα γίνει η κεντρική εκδήλωση για την βράβευση των νικητών του διαγωνισμού.