ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
4 / 5 / 6 Απριλίου 2014
Τριήμερη εκδηλώσεων για τη Σκελετική Υγεία με θέμα: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία-Κύφωση/Σκολίωση, μια γνωστή-άγνωστη πάθηση», θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής -Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας   σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες οι πολίτες πάνω στα θέματα της οστεοπόρωσης, της κύφωσης-σκολίωσης, της πρόληψης και της διατροφής, ενώ παράλληλα οι ομιλητές θα αναλύσουν  και πολλά ακόμη  θέματα.
 
Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 ξεκινάει η εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες.
 
Σάββατο 5 Απριλίου στις 6 το απόγευμα  η κεντρική στο Θεατράκι «Βότση»
 (Μεγ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης - 5ο Λύκειο Καλαμαριά).
Οι εξετάσεις για την οστεοπόρωση,
 θα γίνονται  στις  4 και 5 Απριλίου, από τις  10 το πρωί  έως τις 4 το απόγευμα  στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας, (Παπανικόλα 18 & Αμισού 5, στον 2ο όροφο) και οι μετρήσεις της οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο μετά από  ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ι επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2313/314-512 ( υπεύθυνες:  Νικολαϊδου Χριστίνα, Σφυροπούλου Θεοδώρα, Μεμέτ Πινάρ)

Οι εξετάσεις για την κύφωση-σκολίωση, που αφορούν κυρίως μαθητές, θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5 και 6 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Οι μετρήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται επίσης μόνο με ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313/314-50 (υπεύθυνες:  Παπατζήκα Ζακλίν, Κωνσταντινίδου Χαριτωμένη, και  Ιωαννίδου Όλγα).
H ταυτότητα του Συλλόγου «Πεταλούδα»   
Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 - 2/6/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr