ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ", ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

EIΣOΔOΣ EΛEYΘEΡH
Σάββατο 29 Μαρτίου 2014
  Ώρα:09.30
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εμμηνόπαυση: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις. Δέκα χρόνια μετά....» διοργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Πρόεδρο της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής και Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνη Μακρυγιαννάκη, υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής, της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης και της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες από όλες τις Ιατρικές Σχολές στην Ελλάδα (Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλία και Θράκη) και θα ασχοληθούν με τα αμφιλεγόμενα θέματα αντιμετώπισης της κλιμακτηριακής και εμμηνοπαυσιακής περιόδου της ζωής μιας γυναίκας. 

 Η σύγχρονη Ελληνίδα περνά το 1/3 της ζωής της σε εμμηνόπαυση. Διακεκριμένοι ομιλητές από διάφορες ειδικότητες, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, ρευματολόγοι, ορθοπαιδικοί και χειρουργοί, θα φωτίσουν όλες τις πτυχές που αφορούν το σημαντικό αυτό χρονικό διάστημα της γυναίκας. 

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν οι ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εμμηνόπαυση, θα παρουσιαστούν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση και τη θεραπεία της, θα αναφερθούν οι αιτίες και η θεραπευτική αντιμετώπιση της πρόωρης εμμηνόπαυσης και η επίδρασή της στο προσδόκιμο επιβίωσης  και θα τονιστούν οι μεταβολικοί κίνδυνοι που παρουσιάζουν οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ζωής.

Επιστημονικές αντιπαραθέσεις θα παρουσιαστούν σχετικά με την ορμονική θεραπεία, τον καρκίνο του μαστού και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τέλος, θα παρουσιαστούν οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των γυναικών κατά την κλιμακτηριακή και εμμηνοπαυσιακή περίοδο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται  παρόμοια επιστημονική συνάντηση  στο Ηράκλειο, η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 1/4/2005 με διοργανωτή πάλι τον Καθηγητή κ. Α. Μακρυγιαννάκη. Στη δεκαετία που μεσολάβησε, η πρακτική αντιμετώπισης της εμμηνόπαυσης έχει αλλάξει δραματικά, καθώς αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό οι νέες πληροφορίες από τις κλινικές μελέτες που δημοσιεύονται και αλλάζουν συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα και οι κατευθυντήριες οδηγίες.
Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί στους συμμετέχοντες ένας σύντομος οδηγός με διαγνωστικούς και θεραπευτικούς αλγόριθμους, έτσι ώστε να μπορούν και μετά την Ημερίδα να θυμούνται την «Εμμηνόπαυση με μιά ματιά».



Ξενοδοχείο AQUILA ATLANTIS HOTEL 
Ηράκλειο Κρήτης