ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟΝ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ", ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
Ώρα:21.00
Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και Ρούμελης παρουσιάζουν τη συναυλία - παράσταση "Από την Οδύσσεια στον Κ. Π. Καβάφη", με τους Θοδωρή Οικονόμου και Πέτρο Γάλλια.Ο Θοδωρής Οικονόμου είναι ο συνθέτης - πιανίστας και ο μοναδικός Έλληνας συντελεστής τον οποίο επέλεξε ο δημιουργός και σκηνοθέτης Robert Wilson να γράψει τη μουσική για την "Οδύσσεια", μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του ιστορικού Piccolo Teatro, την οποία είδαν πάνω από 60.000 θεατές στην Αθήνα και στο Μιλάνο και η οποία απέσπασε τις πλέον κολακευτικές κριτικές.Στη συναυλία - παράσταση "Από την Οδύσσεια στον Κ. Π. Καβάφη", θα ακουστεί η μουσική από την "Οδύσσεια" ακριβώς όπως παιζόταν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ζωντανά από τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο, μαζί με το πρωτότυπο ηχητικό τοπίο της (sound design).

Παράλληλα μέσω του ηχητικού τοπίου θα παρουσιαστούν 10 ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη σε ανέκδοτη μελοποίηση και ερμηνεία του συνθέτη Πέτρου Γάλλια. Τα καινούργια αυτά τραγούδια ενώνονται με μουσική η οποία διαπερνά όλο το έργο, η φωνή του αφηγητή μας βάζει στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της καβαφικής ποίησης και το κάθε ένα ποίημα - τραγούδι προβάλει σαν μία ξεχωριστή εικόνα ενός ενιαίου σύμπαντος, ενώ χρησιμοποιούνται και εξωτερικές ηχητικές πηγές (φωνές ηχογραφημένες, ηχητικά τοπία).

Η παράσταση δημιουργήθηκε το 2013, έτος συμπλήρωσης 150 χρόνων από την γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές μορφές του ελληνισμού, που σφράγισε με το έργο του και το προσωπικό του στίγμα την παγκόσμια ποίηση.

Σύνθεση - Ερμηνεία - Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου
Ερμηνεία: Πέτρος Γάλλιας
Ηχοληψία: Αντρέας Βαϊτούδης
Σχεδιασμός ήχου: Studio 19 - Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης, Αντρέας Βαϊτούδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλης
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 Σαμαρά και Μάντζαρου