ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ''ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ''


31 Μαρτίου 2014 - 19 Απριλίου 2014


O Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης "Ορίζοντας" σας προσκαλεί στο πασχαλινό bazaar αγάπης που διοργανώνει από 31 Μαρτίου 2014 έως 19 Απριλίου 2014.

Αγοράζοντας τα πασχαλινά δώρα σας ενισχύετε τους σκοπούς του ''Ορίζοντα'' που βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο.

Το bazaar θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Το Σάββατο θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Κυριακή κλειστό. Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στην οδό Τσουδερών 38Α στα Χανιά. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. του Συλλόγου 28210-79650 και στο email orizondascha@gmail.com. 

Διεύθυνση: Πειραιώς 1, Μέγαρο Πλάζα, Χανιά
Ιστότοπος: http://www.horass.gr


Λίγα λόγια για τον ''Ορίζοντα''

Ο «Ορίζοντας» είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή. Λειτουργούμε χωρίς επιχορήγηση από κρατικούς φορείς, γεγονός, που καθιστά την προσπάθειά μας ακόμη πιο δύσκολη, πρακτικά.
Ο «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο. Σημαντικό είναι το έργο και άλλων Συλλόγων που στηρίζουν παιδιά που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Ο Σύλλογός μας στηρίζει παιδιά από τα Χανιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνουμε τη δράση μας και ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Ο «Ορίζοντας» κατά καιρούς διοργανώνει ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη, την προώθηση του εθελοντισμού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικά με τις νεοπλασματικές ασθένειες. Συγκεκριμένα, μία από τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν είχε θέμα τη δωρεά μυελού των οστών & ιστών. Η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Με τη λήξη της ημερίδας και αφού ενημερώθηκε ο κόσμος έγινε καταγραφή όσων επιθυμούσαν να γίνουν δωρητές.
Ο «Ορίζοντας» στηρίζει οικονομικά μηνιαίως 22 άτομα. Επίσης, στα σπίτια του «Ορίζοντα» μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 480 άτομα. Την λειτουργία του συλλόγου ενισχύει η σημαντική βοήθεια απλών συνανθρώπων μας.
Νοικιάζουμε και συντηρούμε τρία σπίτια στην Αθήνα, όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες των πασχόντων με σκοπό την οικονομική ανακούφιση τους και την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον, όπως στο δικό τους σπίτι. Σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης ενοικιάζουμε επιπλέον επιπλωμένα σπίτια για την φιλοξενία των ασθενών και την κάλυψη των αναγκών τους. Όταν υπάρχει διαθεσιμότητα και χώρος στα σπίτια του «Ορίζοντα» φιλοξενούμε ασθενείς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογός μας, ανάλογα πάντα με τις οικονομικές του δυνατότητες, προσφέρει :
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση στους πάσχοντες
  • Φιλοξενία στα σπίτια που διατηρεί στην Αθήνα, για τους ασθενείς, που χρειάζεται να υποβληθούν σε ακτινοβολίες ή άλλες θεραπείες και τους συνοδούς τους
  • Εισιτήρια μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας
  • Εξεύρεση αίματος σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσης ανάγκης
  • Οικονομική κάλυψη εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία
Οι στόχοι μας για το άμεσο μέλλον είναι:
  • Αγορά ενός σπιτιού φιλοξενίας στην Αθήνα
  • Δημιουργία ξενώνα (HOSPICE) για ανακουφιστική και παρηγορητική αγωγή στα Χανιά
Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και τις δράσεις που σχεδιάζουμε, αποτελούν τον «θεμέλιο λίθο» για την εκπλήρωση του σκοπού μας, που είναι η αγορά ενός σπιτιού στην Αθήνα, που θα φιλοξενεί παιδιά άνω των 15 ετών και ενήλικες που πάσχουν από καρκίνο καθώς και τους συνοδούς τους, κίνηση που κρίνεται απολύτως απαραίτητη σε μία τόσο δύσκολη εποχή, κατά την οποία οι καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας , κάνουν επιτακτική την παροχή, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βοήθειας, τόσο οικονομικής όσο και ψυχολογικής. Η παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας αλλά και η επίτευξη των στόχων μας για το άμεσο μέλλον στηρίζονται σε δραστηριότητες που διοργανώνει ο Σύλλογος, είτε με τη μορφή κοινωνικών εκδηλώσεων (εκδηλώσεις σε κέντρα διασκεδάσεως, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εορταστικά παζάρια κτλ) είτε με τη μορφή αθλητικών δράσεων (βενιζέλειος δρόμος, μαραθώνιοι αγώνες, αγώνες τριάθλου, έργα ανδρός κτλ).
Επίσης, συνεργαζόμαστε με διάφορους φορείς, υπηρεσίες, συλλόγους, ομάδες νέων ή ακόμη και με μαθητικές κοινότητες από τα Χανιά, οι οποίοι λόγω της κοινωνικής τους ευαισθησίας διοργανώνουν δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα που αφορούν τον σύλλογό μας και την προσφορά των εσόδων από τις δραστηριότητες αυτές για την ενίσχυση των προγραμμάτων του «Ορίζοντα».