ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΗΓΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών διοργανώνει ανοιχτά και δωρεάν μαθήματα πολεμικών τεχνών, μία φορά την εβδομάδα, για όλο το ακαδημαϊκό έτος, σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας και σε συνεργασία με τις κατά τόπους σχόλες και τους δασκάλους του Οδηγού. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Γιατί το «Πολεμικές Τέχνες σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι» 
"Γνωρίζοντας ότι η παροχή δυνατοτήτων φυσικής αγωγής προς τους φοιτητές είναι θεσμικά και εθιμικά κατοχυρωμένη σχεδόν από καταβολής των ιδρυμάτων είχαμε, από το ξεκίνημα της προσπάθειάς μας, θέσει ως έναν από τους βασικούς μας στόχους τη διείσδυση των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας.
Τη θέση μας ότι οι τέχνες και τα αθλήματα αυτά όχι μόνο μπορούν να λειτουργήσουν εντός του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και να το συμπληρώσουν, την ενισχύει η διεθνής εμπειρία, όχι μόνο στις χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Κίνα) όπου οι συγκεκριμένες μορφές άσκησης αποτελούν μέρος της πολιτισμικής «μήτρας» αλλά και σε αρκετές δυτικές χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία –αλλά και η Ελλάδα (το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπήρξε ένας από τους πρώτους φορείς που ενέταξαν το τζούντο, το καράτε και το αϊκίντο στα προγράμματα των γυμναστηρίων τους, ήδη από τη δεκαετία του 1970, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διάδοσή τους στη χώρα μας.


Πέραν της ιστορικής αυτής σχέσης, έχοντας δει οι ίδιοι τα οφέλη της ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε ότι μια τέτοια δράση δεν μπορεί παρά να ωφελήσει τους έλληνες φοιτητές. Η ανάγκη των νέων ανθρώπων για άσκηση και εκτόνωση των προβλημάτων τους και ο συνδυασμός της άσκησης αυτής με έναν «δρόμο» όπως αυτοί των πολεμικών τεχνών οι οποίοι πέραν του σωματικού τους μέρους, περιλαμβάνουν και ένα αξιοσημείωτο θεωρητικό, ιδεολογικό και φιλοσοφικό βάθος, είναι κάτι περισσότερο από ένα αίτημα των ανθρώπων για διέξοδο, ιδιαίτερα σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο αυτή που διανύουμε. Ιδιαίτερα δε, κρίνουμε ενδιαφέρουσα τη δεύτερη αυτή τους διάσταση η οποία μεταφράζεται σε μια καίριας σημασίας κοινωνική προέκταση: ασκούμενοι στα συστήματα αυτά, οι φοιτητές γυμνάζουν το σώμα τους αλλά ταυτόχρονα εκτίθενται σε συστήματα αξιών και αρχών που μπορούν να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους μόνο προς το καλύτερο."

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αϊκίντο - Μάκης Πoτήρης (6932739274)

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Χαπκίντο- Θάνος Ευάγγελος (6944 793739)

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ταεκβοντό - Παναγιώτης Μπουραζάνης (6977817834)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αϊκίντο - Έλσα Τσιρανίδου (6977260256)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ -ΡΕΘΥΜΝΟ
Παγκράτιο - Παναγιώτης Κανακαράκης (6977583033)

 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΦΛΩΡΙΝΑ
Kαράτε –Νίκος Κορομπίλης (6977577498)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ -ΚΟΜΟΤHΝΗ
Ζίου Ζίτσου - Αλέξανδρος Παρασίδης (6983092225)

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ
Ταεκβοντό - Γιώργος Τσιτσιρής (210 5817084)

Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου - Νίκος Γουγούλας (6938628775)

Τ.Ε.Ι. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Καράτε- Σταυρός Σταυριανίδης (6977022781)

Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ
Κικ Μπόξινγκ – Χρύσανθος Στοϊκίδης (6945749544)

Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αϊκίντο –Νίκος Ιλαρίδης (6972414419)

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΡΤΑ
Γουίνγκ Τσουν - Παναγιώτης Νάνος (6970886043)