ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΟΦ ΓΚΑΛΦΑΡ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014/Ώρα:19.00
 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τον αστροφυσικό, μαθητή του Stephen Hawking και συγγραφέα του νέου βραβευμένου βιβλίου «Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ - Το πρωινό των τριών ήλιων», Δρα Κριστόφ Γκαλφάρ, παρουσιάζουν στο νεανικό κοινό η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι Εκδόσεις Καλέντη

Η ομιλία του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα, με τίτλο: «Ένα κοσμικό ταξίδι μέσα από την Ιστορία της Γης», είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια να γίνουν κατανοητά πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ενός πνεύματος οικολογικής ευαισθησίας.

Αφορμή αυτής της ομιλίας είναι η έκδοση στην Ελλάδα του νέου βιβλίου του Κριστόφ Γκαλφάρ, με τίτλο: «Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων», το οποίο απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Γαλλικού Νεανικού Βιβλίου για το Περιβάλλον 2013.
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο δράση, το οποίο ευαισθητοποιεί οικολογικά και ενσωματώνει αρμονικά την επιστημονική εξήγηση φυσικών φαινομένων, δίνοντας στα παιδιά ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα και στους εκπαιδευτικούς ένα χρήσιμο εργαλείο.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Πρίγκιπας των Νεφών, ένα καινοτόμο βιβλίο που συναρπάζει με την περιπέτειά του, κατέκτησε το νεανικό αναγνωστικό κοινό και έφτασε στη 12η έκδοση. Επίσης, απέσπασε δύο βραβεία στη Γαλλία (Βραβείο επιστημονικού νεανικού βιβλίου από το Υπουργείο Παιδείας, Βραβείο καλύτερου νεανικού μυθιστορήματος) και στην Ελλάδα απέσπασε το Α’ Βραβείο Μετάφρασης από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.


 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30).


Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλ.: 693 617 7143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr




 Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο