ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014/Ώρα:12.00-17.00
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων (21/3), η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει στα Πετράλωνα στα συστεγαζόμενα 78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα "ζωντανό λεξικό" (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.
Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη και για πρώτη φορά παράλληλα με τη λειτουργία της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα η διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Ήλιος και ο ποντικός» βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν, ελάτε εκεί που η αφήγηση γίνεται αντίσταση.



Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 





78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών
Κυκλώπων 6, Πετράλωνα
Δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα