ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00 μ.μ.|Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά και την Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα: «Τα Παιδιά Δημιουργούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Την Πέμπτη, 27 Μαρτίου και ώρα 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καλούνται όλα τα παιδιά 8-13 ετών να μας φέρουν μια καλλιτεχνική δημιουργία που να εκφράζει για εκείνα την έννοια της Ευρώπης. Οι μαθητές μπορούν να φέρουν ζωγραφιές, κατασκευές ή ακόμη και φωτογραφίες με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση: τι σημαίνει για τα Παιδιά;». Με τα έργα των παιδιών θα γίνει μια μικρή έκθεση στη διάρκεια της εκδήλωσης.



Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει αναπτύξει συνεργασίες με αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι οι μαθητές και αυριανοί ενήλικοι Ευρωπαίοι Πολίτες να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και αφού αποκτήσουν γνώση αυτών να μπορούν να ασκούν τα αντίστοιχα δικαιώματά τους. Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αρωγός και πρωτοπόρος σε δράσεις για τους πολίτες και τα παιδιά, αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία και φιλοξενεί την εκδήλωση.


Στην προσπάθεια αυτή, καλούνται επίσης να συμμετέχουν τόσο οι εκπαιδευτικοί, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, όσο και οι γονείς, συνοδεύοντας τα παιδιά τους στην εκδήλωση.


Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα αν επιθυμούν να ζωγραφίσουν και στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερωθούν για την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Η γωνιά του παιδιού», θα λάβουν ψυχαγωγικό και ενημερωτικό υλικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να ακούσουν τον Ambassador και την Εκπαιδευτικό του Δικτύου Teachers4Europe, στην Ξάνθη, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν το έργο πάνω στο οποίο δουλεύουν με τους μαθητές τους.


Περισσότερες πληροφορίες: Europe Direct Ξάνθης, europedirect@duth.gr, τηλ. 25410 79552