ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

2η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
28-29 Μαρτιου 2014

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ημέρα γεννήσεως του σπουδαίου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου) Βιβλίου, ημέρα γεννήσεως του σπουδαίου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου), το Τεχνόπολις διοργανώνει στους χώρους του Έκθεση Παιδικού Βιβλίου με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.Παράλληλα με την Έκθεση Παιδικού Βιβλίου από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στους χώρους του Τεχνόπολις, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον μαγευτικό κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας μέσα από αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κουκλοθέατρο, προβολές και πολύ παιχνίδι


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014
11.00-12.00: Έναρξη – καλωσόρισμα
12.00-2.00: Προβολές παιδικών ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες του Τεχνόπολις. Αντί για εισιτήριο, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
2.00 -3.00: “Το Παιχνίδι του Χαμένου Παραμυθιού”. Ένα πρωτότυπο κυνήγι χαμένων βιβλίων με δώρα και εκπλήξεις με βιβλία - παραμύθια από τα βιβλιοπωλεία «Κίχλη», «Ανθολόγιο» και «Παναγιωτάκη»!
4.00-5.00: Περιβαλλοντική Εκδήλωση για παιδιά από το WWF Ελλάδος με τίτλο: “Ο Μαγικός Κόσμος των Υγρότοπων”.
Γνωρίζομε τους Υγρότοπους μέσα από παιχνίδι και ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να τους προστατεύσουμε ως κοιτίδες βιοποικιλότητας και πολύτιμους φυσικούς πόρους!
5.00-6.00: Κουκλοθέατρο από το Θέατρο ΌΜΜΑ Στούντιο με τίτλο: To Πουλί της Φωτιάς”.
Μια υπέροχη ιστορία γεμάτη συγκίνηση και περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Η ιστορία ξεκινά όταν ένας στρατιώτης βρίσκει στο δάσος ένα φτερό από το πουλί της φωτιάς… Ένα μαγικό ταξίδι με άλογα, πουλιά, τσάρους και πριγκίπισσες σε μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου από την εξαίρετη ομάδα του Όμμα Στούντιο και τα βιβλιοπωλεία «Χαρταετός» και «PaperNet».
6.00-7.00: Θεατρικό δρώμενο από την “Ροδομηλιά” από τον Εκδοτικό Οίκο «Ίτανος».
Με αφορμή το βιβλίο του Νηπιαγωγείου της Ροδομηλιάς: "Νίκος Καζαντζάκης,..μια κρητική ματιά", προσκαλούμε τα παιδιά για μια πρώτη γνωριμία με τον συγγραφέα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.
7.00-8.00: “Μουσικά Παιχνίδια και Δημιουργική Ακρόαση” από τη FamilyMusicality: Σύστημα Μουσικής Αλληλεπίδρασης Βρεφών και Νηπίων με τους Γονείς για Βρέφη και Νήπια έως 5 ετών.
Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
11.00-12.00: Αφήγηση παραμυθιού από την Ειρήνη Κουτσάκη με τίτλο: “Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα”, βιβλιοπωλεία «Χαρταετός» και «PaperNet».
Τα παιδάκια της Τίτας Γραβιέρας είναι τετραπέρατα! Αρκεί βέβαια ο πατέρας του να ανακαλύψει το θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις απέκτησαν τρίτο κοριτσάκι, έπρεπε να ψάξει να βρει το θησαυρό του! Αμέτρητα βιβλία με παραμύθια!
Παράλληλα, σκακιστικοί αγώνες από το Σκακιστικό Τμήμα του Ο.Φ.Η και το βιβλιοπωλείο «Γραφή».
12.00-2.00: Προβολές παιδικών ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες του Τεχνόπολις. Αντί για εισιτήριο, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
2.00 -3.30: Μπαλονοκατασκευές με την Πασχαλίτσα και το βιβλιοπωλείο «Χαρτοκίνηση».
3.30-5.00: «Παραμυθομαγειρική»: Φτιάχνουμε τη δική μας πολύχρωμη σαλάτα παρέα με τον Αγησίλαγο του Δημήτρη Μπασλάμ (δραστηριότητα με αφήγηση).
5.00-6.00: “Το Μαγικό Κουτί του Πράσινου Δράκου” – Βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο.
Η παιδοψυχολόγος κα. Τσουλκάνη, δημιουργεί ένα διδακτικό, διαδραστικό παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους! Ακολουθεί συζήτηση με τους γονείς με θέμα «Η Διαχείριση του Θυμού».
6.00-7.00: Παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα κα. Μ. Δασκαλάκη με τίτλο: “Μυστική Αποστολή στο Μεγάλο Κάστρο” με το βιβλιοπωλείο «Γραφή».
7.00-8.00: Παιχνίδια και... θεότρελη διασκέδαση με τον αγαπημένο των παιδιών “Κλόουν Τσιχλόφουσκα” που θα κλείσει τις εκδηλώσεις της 2ης Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου.
Έκθεση Βιβλίων για παιδιά και έφηβους.
Από τις 11.00 το πρωί έως το βράδυ θα λειτουργεί παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις Έκθεση Παιδικού Βιβλίου όπου οι μικροί μας… βιβλιοφάγοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν αγαπημένα παραμύθια από μια μεγάλη γκάμα της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας!

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν όλοι οι παραπάνω φορείς και ο Σύλλογος Γυναικών Μαλβαζία.
Το πλήρες πρόγραμμα διατίθεται στα ταμεία του Τεχνόπολις. Τεχνόπολις
Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 
  Ηράκλειο Κρήτης

πηγή