ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΔΡΑΣΗ: "ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ 10.000 ΔΕΝΤΡΑ", ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014/Ώρα:10.00-17.00

Ένα νέο μεγάλο δάσος, όπου τα πλατύφυλλα και κωνοφόρα δέντρα θα σμίγουν μελλοντικά με τους χώρους αναψυχής και τους περιπατητικούς διαδρόμους, γεννιέται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Πεύκων, ζωντανεύοντας μια περιοχή όπου σήμερα κυριαρχούν θάμνοι, αυτοφυής ποώδης βλάστηση και βράχοι. Αρωγοί είναι εκατοντάδες εθελοντές, τοπικοί φορείς, σύλλογοι και σχολικές κοινότητες όλων των βαθμίδων



Η κινητοποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη δημοτική αρχή να απευθύνει γενική πρόσκληση συμμετοχής στην εκστρατεία δενδροφύτευσης. Για τη συμμετοχή των πολιτών θα υπάρχει και διευκόλυνση στη μετακίνηση και μετάβασή τους στο χώρο, με οχήματα που θα ξεκινούν από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και θα καταλήγουν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται 1.500 μέτρα από το δημοτικό κατάστημα Πεύκων.
Ο χώρος ήδη προετοιμάζεται με τα ειδικά μηχανήματα και τα συνεργεία του δήμου να ανοίγουν τις τρύπες για τη φύτευση των δέντρων, τα οποία έχουν επιλεγεί μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, και η οποία τα προμήθευσε στο δήμο.
 Υπάρχει πρόβλεψη της υιοθεσίας δένδρου ή δέντρων, μεμονωμένα ή συλλογικά. Για το σκοπό αυτό προετοιμάζονται ειδικές μικρές πινακίδες που θα «στερεώνονται» δίπλα στα δενδρύλλια φέροντας το όνομα του προσώπου ή της ομάδας που θα το φυτέψει.
Θα φυτευτούν πλατύφυλλα και κωνοφόρα 12 διαφορετικών ειδών, έτσι ώστε να προκύψει ένα μικτό δάσος που θα λειτουργεί ως φυσικό δάσος και θα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της πόλης.