ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΛΕΞΗ: "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

AΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
Ώρα:11.00 π.μ 

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης  της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει διάλεξη με θέμα Προστατεύοντας το παιδί με αυτισμό: Ο ρόλος του Γονιού",  που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου του παραρτήματος, Βερατίου 5.Η διάλεξη απευθύνεται σε ΓΟΝΕΙΣ και είναι ΔΩΡΕΑΝ.Η διάρκεια της διάλεξης είναι μία ώρα και θα ακουθήσει συζήτηση με τους εισηγητές.Οι γονείς παιδιών με αυτισμό αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους. Παρά το άγχος και το φόβο που νιώθουν, δεν μπορούν πολλές φορές να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των παιδιών από κινδύνους, που ελλοχεύουν είτε μέσα στο σπίτι είτε στο σχολείο είτε στο δρόμο.

Η παρουσίαση αυτή στοχεύει να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες δίνοντας πρακτικές συμβουλές και ξεκάθαρες πληροφορίες, που θα συνεισφέρουν στην αύξηση της ασφάλειας των παιδιών με αυτισμό.
Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν ώστε να μπορούν να διακρίνουν πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το παιδί τους και πότε οι φόβοι και οι ανησυχίες τους είναι αποτέλεσμα άγχους.   Ταυτόχρονα θα απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα, που είναι καθοριστικά για την προστασία των παιδιών τους, όπως:
  • Ποιά κριτήρια πρέπει να έχω στο μυαλό μου, όταν επιλέγω φροντιστή για το παιδί μου;
  • Παιδική κακοποίηση: σεξουαλική κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία, σχολικός εκφοβισμός. Ποιές είναι οι ενδείξεις στο παιδί,   όταν υφίστανται;
  • Πώς μπορώ να διαχειριστώ τη θυματοποίηση του παιδιού με αυτισμό στο σχολείο;
  • Με ποιούς τρόπους μπορώ να αυξήσω την ασφάλεια του παιδιού στο σπίτι;
  • Πώς μπορώ να μειώσω τις πιθανότητες και να αποτρέψω φυγή και περιπλάνηση του παιδιού ;
  • Φυγή: τι μπορώ να κάνω  για να την αντιμετωπίσω επιτυχώς και να είναι το παιδί ασφαλές;
  • Mπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις, με ποιές τεχνικές  μπορεί να εκπαιδευτεί το ίδιο το παιδί με αυτισμό, ώστε να προστατεύει τον εαυτό του;
  • Στόχος μας είναι φεύγοντας  από την παρουσίαση αυτή οι γονείς  να  νιώσουν δυνατοί και ενημερωμένοι, ώστε να υλοποιήσουν ένα σχέδιο δράσης, που ταιριάζει στα παιδιά τους και να μπορέσουν καλύτερα να τα προστατέψουν από τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Κο Τσαμπούρη Γιώργο στο τηλ: 2310 241287 ή μέσω email στο thess_gspap@autismgreece.gr