ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"MY GENERATION AT WORK" - ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από την Κυριακή 19 μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου μια ομάδα περίπου 50 αντιπροσώπων 11 ευρωπαϊκών πόλεων προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στην ανάπτυξη ρεαλιστικών και στρατηγικών τοπικών σχεδίων δράσης για την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης με τη διεξαγωγή 2ήμερου κλειστού Workshop στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου, στις 20 και 21 Ιανουαρίου.
Σε αυτή τη συνάντηση θα παρουσιαστούν και ενδιαφέρουσες τοπικές περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών (Έργον, Incrediblue, Σπείρα Γης, Αγρόκτημα Καμάρης, Drift leather, Yourse, oohmygod, Vamma del Sol).
Η εν λόγω συνάντηση εργασίας γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος My Generation At Work/ URBACT ΙΙ, στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος. Η Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει σχεδιασμό ή/ και υλοποίηση πιλοτικών σχετικών δράσεων για το αντικείμενο, οι οποίες υποστηρίζονται άμεσα και διαδραστικά από την Ομάδα Τοπικής Υποστήριξης. Αυτή η Ομάδα ιδρύθηκε για τους σκοπούς του προγράμματος, συντονίζεται από τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και μέλη της είναι σχετικοί φορείς με το θέμα (ΣΕΒΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Μονάδα Καινοτομίας, Mediterranean College, ΑΠΘ, Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης, Creativity Platform, ΕΒΕΘ και νέοι).
«Ήδη, και μόνο με την ίδρυση της Ομάδας Τοπικής Απασχόλησης στα τέλη του 2012, βλέπουμε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις στο τομέα της νεανικής απασχόλησης. Για πρώτη φορά οι σχετικοί φορείς αλληλεπιδρούν πέρα από τις προσωπικές τους γνωριμίες, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να συζητούν και συναποφασίζουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις μέθοδοι υλοποίησης της τοπικής πολιτικής για τη νεανική απασχόληση πέρα από μικροκοματισμούς και ιδία συμφέροντα. Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, κ. Χ. Καπόν είναι στο πλευρό μας και αναμένουμε τους επόμενους μήνες να ανακοινώσουμε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης μας ή αλλιώς της φουτουριστικής κιβωτού των ονείρων της Ομάδας (You-θ-Ark)» δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου, Πρόεδρος της Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Αν σας ενδιαφέρει να μας βοηθήσετε σε αυτή μας την προσπάθεια, μπορείτε καταρχήν να μας υποστηρίξετε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική έρευνα για τη νεανική απασχόληση, η οποία και αποτελεί υλικό βάσης της You-θ-Ark: https://www.surveymonkey.com/s/T7LNVZS.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πέρη Κουράκλη p.kourakli@thessaloniki2014.gr και 6973 990556, Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Σημείωση προς συντάκτες
Το URBACT (http://urbact.eu) είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής γνώσεων και εκμάθησης με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των πόλεων για την εξεύρεση λύσεων σε μείζονα αστικά θέματα. Μέσω του προγράμματος αυτού, οι πόλεις ανταλλάσουν καλές πρακτικές και εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί από όλους τους εμπλεκομένους σε θέματα αστικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνολικά, μέχρι σήμερα, συμμετέχουν 290 πόλεις διαφορετικού μεγέθους από 29 χώρες. Στην παρούσα φάση υλοποιούνται 37 έργα με 5,000 ενεργούς συμμετέχοντες από περιφέρειες Σύγκλισης και Ανταγωνιστικότητας.
Το “My Generation at Work” (MG@Work) είναι ένα νέο έργο στο πλαίσιο του URBACT, με σκοπό να αναπτυχθεί μεταξύ των συμμετεχουσών πόλεων, καλύτερη επικοινωνία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον τομέα της εργασίας και απασχόλησης των νέων. Το πρόγραμμα ανέλαβε ως κύριος εταίρος (Leader Partner) η πόλη του Rotterdam. Οι συμμετέχουσες πόλεις είναι: Ρότερνταμ/ Ολλανδία, Αμβέρσα / Βέλγιο, Ρίγα/ Λετονία, Γλασκόβη/ Ηνωμένο Βασίλειο, Γκντανσκ/ Πολωνία, Βαρσοβία/ Πολωνία, Τάμπερε/ Φιλανδία, Βαλένθια/ Ισπανία, Μπράγα/ Πορτογαλία, Μάριμπορ/ Σλοβενία, Τορίνο/ Ιταλία, Θεσσαλονίκη/ Ελλάδα. 


πηγή: http://www.thessaloniki.gr