ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:19:30 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
  Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» και η  Αστρονομική Ένωση Σπάρτης σας καλούν στην βραδιά παρατήρησης του περίφημου  Αττικού μας ουρανού,  που θα πραγματοποιηθεί το
στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου
  και θα περιλαμβάνει:

  • Α.Ομιλία με θέμα: «ΗΛΙΟΣ, ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», από την αστροφυσικό δρ Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού που εισηγείται το μάθημα της Αστρονομίας στην Ανοιχτή Τέχνη. 
  • Ομιλία – συζήτηση με μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, σχετικά  με το πως ασχολείται κάποιος με την ερασιτεχνική αστρονομία, με την αστροφωτογραφία,  και σχετικά με  την μεταβαλλόμενη εικόνα του έναστρου ουρανού ανά εποχές και κατά  περιοχή. 
  • Β. Παρατήρηση του Αττικού ουρανού με τρία τηλεσκόπια στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στις 20:30.  Θα παρατηρήσουμε την Σελήνη, τις Πλειάδες, το νεφέλωμα του Ωρίωνα, τον Δία  κι όποιο άλλο ουράνιο αντικείμενο θελήσει τυχόν να μας κάνει παρέα! Όλα όμως εξαρτώνται απ’  τον καιρό που οι προβλέψεις λένε πως θα μάς κάνει την  χάρη! 

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ανοιχτή Τέχνη: Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 210 32. 27. 188, από τις 12:00μμ – 22:00μ.μ. Ή να δηλώσετε συμμετοχή  μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: info@anoixtitexni.gr