ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ¨ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
8 & 9 Ιανουαρίου 2014
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Το Συνέδριο  www.sonetor-project.eu/esicm/  διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ).Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου θα βρεθούν ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων χωρών, καθώς και μέλη του διεθνούς δικτύου «Διαπολιτισμικές πόλεις», στο οποίο η Πάτρα είναι η μόνη ελληνική πόλη που συμμετέχει.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου SONETOR, που εκπαιδεύει Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής (όπως είναι η Πλατφόρμα για την κατάρτιση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, http://www.culturalmediators.eu/) και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες.
Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές, κοινωνικοί λειτουργοί και ερευνητές που αλληλεπιδρούν με τους μετανάστες, καθώς και άτομα από κοινότητες μεταναστών. Θα επιδιωχθεί επίσης διάλογος με φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και με εκπροσώπους δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, πάνω σε ζητήματα επικοινωνίας και υποδοχής μεταναστών σε διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους.


Το ευρωπαϊκό έργο SONETOR (Training of cultural mediators utilizing new Social Networking Software, http://www.sonetor-project.eu), συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Leonardo da Vinci, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετέχουν 6 εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες. 

Συντονιστής φορέας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (eeyem.eap.gr), το οποίο διευθύνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας.


Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και το ΕΕΥΕΜ μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης του ΕΕΥΕΜ (info@ecomet.eap.gr) ή απευθείας με την υπεύθυνη του Γραφείου Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου (Τηλ.: 2610367713, Fax: 2610367738).