ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Β' ΚΥΚΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



Αιτήσεις Συμμετοχής από τις 9/1/2014 έως τις 22/1/2014Διεξαγωγή μαθημάτων από τις 23/1/2014

Δωρεάν συμμετοχή

Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Α΄ Κύκλο του Κοινωνικού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να βρουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές γνώσεις συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και μορφωτικού επιπέδου, ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο ο Β΄Κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.

“Ολοκληρωμένη επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις” είναι ο τίτλος του Β΄ Κύκλου, τα σεμινάρια του οποίου γίνονται από  τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού),  18.30 έως 21.00, κάθε Πέμπτη. Εισηγητές των ενοτήτων θα είναι οι: Α. Ζαϊρης, Ph.D., MBA, BA (Γ. Δ/της ΣΕΛΠΕ, Αν. Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην ΕΧΒΑ του ΟΗΕ και διδάσκων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και Γ. Σταμάτης, M.Ed.,H.S.D.,BA (Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, διδάσκων στα Πανεπιστήμια N.Y.C. Πράγας και Τιράνων). Ακολουθεί πίνακας με το αναλυτικό πρόγραμμα των ενοτήτων.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των ραγδαίων αλλαγών στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αλλά και στην εποχή της σημερινής κρίσης, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή, αποτελεί η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, η σύγχρονη οργάνωση, η καινοτομικότητα και η εξωστρέφεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μαθήματα του Β΄ Κύκλου παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και πρακτικό επιχειρηματικό μοντέλο, ένα σύστημα που επιτρέπει και κινητοποιεί την επιχείρηση και τους ανθρώπους της να αναπτύσσονται, αλλά και να ελέγχουν όλους τους τομείς ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.

Αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο θα γίνονται από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως  την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014  στο Γραφείο Δημάρχου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, 3ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα μαθήματα βασίζονται στο βιβλίο των εισηγητών: “Total business success”-Εκδόσεις Σταμούλη.  
       
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που  υπάρχει και στη σελίδα του Δήμου (www.dimosmoschatou-tavrou.gr) και να τη στείλουν με e-mail στο: graftip.mt@gmail.com.

       Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, δεύτερος κύκλος: “Ολοκληρωμένη επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”

Ημερομηνία
Τίτλος

Πέμπτη  23.1.14
Οι Προϋποθέσεις
·Ενόραση και Όραμα
·Καινοτομία και Δημιουργικότητα

Πέμπτη  30.1.14
Οι Δράσεις
·Ισχύς και Έλξη (Ελκυστικό Μάρκετινγκ)
·Τοποθέτηση και Ταυτότητα (Ολοκληρωμένη Επικοινωνία)

Πέμπτη  6.2.14
·Λύσεις και Δυνατότητες (Οργάνωση και Τεχνική Πωλήσεων)
·Φροντίδα και Ποιότητα (Σχεσιακή Εξυπηρέτηση Πελατών)

Πέμπτη  13.2.14
Το Περιβάλλον
·Συμμετοχή και Κίνητρα (Ομάδα και Ηγεσία)
·Προσανατολισμός και Σχέδιο (Πληροφορία και Στρατηγική)

Πέμπτη  27.2.14
Το Σύστημα
·Οικονομική Αντοχή και Κερδοϊκανότητα
·Το Σύστημα Total Business Success
·Το παρόν και το μέλλον των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.