ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας σε δυνεργασία με  το Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, οργανώνει Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου για δημότες άνω των 40 ετών.
Στα πλαίσια της παραπάνω προσπάθειας προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση του ατομικού δεκαετούς καρδιαγγειακού κινδύνου
Πρόκειται για ένα ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου (heartscore) που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία  με βάση τα στατιστικά δεδομένα της κάθε χώρας και το οποίο μπορεί να προσδιορίζει στον κάθε συμμετέχοντα την  πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου για  τα επόμενα 10 έτη.


Επωφελούμενοι & Διαδικασία

1.   Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες άνω των 40 ετών που δεν έχουν διεγνωσμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα ή σακχαρώδη διαβήτη.


2.   Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται, μετά από ραντεβού στο Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της  Δημόσιας Υγείας του Δήμου  έχοντας μαζί τους εξετάσεις χοληστερίνης που έχουν πραγματοποιήσει κατά τα 2 τελευταία έτη


3.    Θα γίνεται μέτρηση της αρτηριακής τους πίεσης


4.  Με τη χρήση ενός αλγόριθμου που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων και στατιστικών από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία,  θα υπολογίζεται ο καρδιαγγειακός  κίνδυνος, δηλαδή η πιθανότητα ενός ατόμου να εμφάνισει  καρδιαγγειακό επεισόδειο τα επόμενα 10 έτη. Επιπλέον υπολογίζεται και η  επιμέρους συνεισφορά του κάθε παράγοντα ( κάπνισμα, χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση) στον κίνδυνο αυτό.


5.    Σε περίπτωση που ο κίνδυνος υπερβαίνει το 5%, όριο που χαρακτηρίζει τα άτομα υψηλού κινδύνου, θα γίνεται παραπομπή  για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Οι ενδιαφερόμενοι  θα λαμβάνουν τυπωμένα τα αποτελέσματα της εξέτασης, μαζί με κάποιες κατευθυντήριες συστάσεις για τη βελτίωση της υγείας τους και την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου από επαγγελματίες υγείας του Δήμου Ιεράπετρας.


 Για τους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Ιατρείου, η εξέταση θα γίνεται στο χώρο του Παντοπωλείου και Ιατρείου  αντίστοιχα.
Έχοντας ως βασικό μέλημα τη βελτίωση της   υγείας  των δημοτών,  επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς, δομές υγείας, ιατρούς, κοινωνικούς φορείς,  εθελοντικές ομάδες, ΜΜΕ, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν από την πλευρά τους στη διάδοση της πληροφόρησης για την υλοποίηση   του προγράμματος καθώς και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στα άτομα που υπάρχει ανάγκη  να υποβληθούν  σε περαιτέρω έλεγχο.
   Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο  Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, κ Χαλκιαδάκη Χρυσούλα και κ Κιουρανάκη Σταυρούλα, τηλέφωνο 28423 40342.πηγή:http://www.ierapetra.gov.gr