ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: "Ο ΝΕΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ


                          
Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποδεικνύει πως η σκέψη και η συνεχής προσοχή στους δρόμους και για μας και για τους άλλους όσον αφορά τα δυστυχήματα θα μπορούσε να αποτρέψει τα χειρότερα!

Το βίντεο ανήκει στη νέα διαφημιστική καμπάνια που δημιούργησε η Transport Agency της Νέας Ζηλανδίας και βρίσκει δυο οδηγούς να συνομιλούν σε «νεκρό χρόνο» πριν το μοιραίο τρακάρισμα.
Η καμπάνια τρέχει με στόχο να αφυπνίσει τους οδηγούς για να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στους δρόμους, καθώς όπως έχει αποδειχτεί, ο χρόνος αντίδρασης είναι αντιστρόφως ανάλογος της ταχύτητας που κινείσαι. Δηλαδή, όσο πιο γρήγορα πας τόσο λιγότερο χρόνο θα έχεις στη διάθεσή σου για να αντιδράσεις. Αυτόματα, ο χρόνος ακινητοποίησης του οχήματος αυξάνεται καθώς και οι ζημιές που θα προκληθούν.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο επίσημο site της NZ Transport Agency, η εν λόγω καμπάνια στοχεύει να επανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ταχύτητα που αναπτύσσουν όταν οδηγούν.
«Ένας μπορεί να είναι καλός οδηγός, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι κάνει λάθη-τα λάθη άλλωστε είναι ανθρώπινα. Στη ζωή λάθη γίνονται συχνά. Συνήθως μαθαίνουμε από τα λάθη μας, όχι όμως στο δρόμο. Ακόμη και το πιο μικρό λάθος μπορεί να μας στοιχήσει τη ζωή μας ή τη ζωή κάποιου άλλου», γράφεται χαρακτηριστικά.